Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksikanac Jose Salvador Albarengo (37) doživio je brodolom života, a nakon 16 mjeseci lutanja na pučini Tihog oceana, pronađen je na izoliranom atolu Ebon.


Izgubljeni Meksikanac preživio je punih 16 mjeseci izgubljen na Tihom oceanu, a svoju priču moći će ispričati svijetu. Jose Ivan otisnuo se s dječakom u dobi između 15 i 18 godina po imenu Xiquel, iz Meksika prema El Salvadoru u rujnu 2012. godine, a otad je dječak umro, a on preživljavao kako je god znao.

Vezani članci Slika nije dostupna Čudesno: Dvjema nautičarkama pokvarila se jedrilica, preživjele šest mjeseci plutajući na pučini Slika nije dostupna Četveročlana obitelj preživjela havariju na Pacifiku usred ničega: "Imali su veliku sreću"

30. siječnja 2014. Jose Ivan nasukao se na atol Ebon, odakle je brodom prebačen Majuro na otočju Marshall. Nakon 22 sata puta brodom, Albarengo je s broda sišao vlastitim snagama.

Brodolom života: Plutao Tihim oceanom od 2012.

Iako se prvotno spasiteljima predstavio kao Jose Ivan, kasnije je preko američkog veleposlanika Thomasa Armbrustera rekao svoje puno ime i prezime, Jose Salvador Albarengo. Armbruster mu je poslužio kao prevoditelj.

"Rekao je da je ribar koji lovi rakove i morske pse", rekao je Armbruster za AFP. Albarengo je brodom krenuo u lov na morske pse, a s kusa ga je odnio jak vjetar daleko na pučinu Tihog oceana.

Iako je dječak koji je bio s njim umro samo nekoliko tjedana nakon što su se izgubili, jer nije mogao jesti ptičje sirovo meso, Albarengo je rekao da je preživljavao jedući još i kornjače, ribu, te pijući krv kornjače i kišnicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook