Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo na Tihom oceanu

Tinejdžer preživio 49 dana na ribarskoj splavi: Pio morsku vodu i jeo ribu koju je mogao uloviti

Indonezijski ribar (Foto: Arhiva/AFP)
Indonezijski ribar (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Indonezijski tinejdžer koji je radio na ribarskoj splavi preživio je 49 dana na moru nakon što su ga snažni vjetrovi bacili na pučinu, javlja u ponedjeljak BBC.

Aldi Novel Adilang (19) bio je na ribarskoj splavi s nastambom 125 kilometara od indonezijske obale sredinom srpnja kada se zbog jakog vjetra prekinuo konop sidra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Francuskoj Tinejdžer (16) bježao na motoru i poginuo nakon sudara s policijom: Vlada poziva na smirenost Morski pas losos na obali rijeke Salmon Slučaj iz Idaha Mještani u šoku: Naišli na morskog psa na obali rijeke, a nigdje nema izlaza na more

Budući da splav nema motor niti vesla, tinejdžer je otplovio tisuće kilometara dalje nedaleko od Guama gdje ga je na kraju spasilo panamsko plovilo.

Mladić s indonezijslog otoka Sulawesija radio je na ribarskoj splavi na kojoj se hvataju ribe pomoću svjetiljki. Splav pluta nasred mora ali je usidrena.

Svaki tjedan tinejdžer bi dobio novu pošiljku hrane i vode od poslodavca koji bi došao po ribu.

Kada su ga snažni vjetrovi bacili daleko na more imao je samo ograničenu količinu hrane i vode. Rekao je da je bio uplašen i da je plakao. Pio je morsku vodu i jeo ribu koju bi ulovio i zatim skuhao zapalivši drvenu ogradu splavi.

"Svaki put kada je vidio veliki brod rekao je da se ponadao, ali je pored njega prošlo više od deset brodova. Nijedna se nije zaustavio ili ga nije primijetio", izjavio je indonezijski diplomat u Japanu Fajar Firdaus za Jakarta Post.

Spasilo ga je panamsko plovilo kod Guama 31. kolovoza i prebacilo u Japan.

Adilang je došao u Japan 6. rujna i dva dana kasnije vratio se u Indoneziju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene