Arheolozi su u Peruu pronašli mumificiranu 50-godišnjakinju koja je na vječni počinak položena u fetalnom položaju.


Prije više od 1.000 godina, 50-godišnja žena položena je na vječni počinak u svečanom ritualu u davnim nastambama Pachacamac u blizini Lime u Peruu, piše Daily Mail.

Vezani članci Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 1 Bizarna ispovijest: Lažna medicinska sestra pacijenticu vodila po bolnici i radila testove na COVID Nasilje nad ženama, Turska Muškarac pred uplakanom 5-godišnjom kćerkom zvjerski nogama mlatio bivšu suprugu dok je ona ležala na tlu, građani sve snimili

Mumificirani kostur koji je pronađen na prostranom pogrebnom zemljištu, svega nekoliko metara od napuštenog hrama, pronađen je u fetalnom položaju.

Stručnajci paze da se ne ošteti. Ovo dobro sačuvano tijelo žene arheolozi su zadržali u istom stanju u kojem je pronađeno dok se pripremaju otkriti mumiju za izložbu u francuskom muzeju Musee de Confluences u Lyonu.

Mumija dječaka stara 2500 godina otkrila skrivanu tajnu

Još 2010., više od 80 kostura i mumija, uključujući i bebe za koje se čini da su ubijeni zbog ritualnih razloga - otkriveni su u spektakularnoj grobnici staroj 1.000 godina.

Osim toga, još 70 kostura i mumija - svih u fetalnoj pozi - položeno je uokolo, a većina ih je još umotana.

Ovi su ljudi živjeliu razdoblju između 800 i 1450. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook