Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz godine u godinu

Ferrari ruši rekorde u prodaji i zaradi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Europom vlada opća financijska kriza, talijanski automobiliski div i sudionik natjecanja Formula 1, Ferrari, bilježi rekordnu prodaju svojih automobila.

Izvještaji iz tvrtke za prvih šest mjeseci ove godine govore kako je 'propeti konjić' donio 100 milijuna eura čiste dobiti, što predstavlja povećanje od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

>> Što reći? Ovo je novi Ferrari!

Ferrari je dostavio 3.664 modela svojih super-automobila dobavljačima diljem svijeta u prvih šest mjeseci ove godine pa su im prihodi narasli za 11,9 posto, odnosno zaradili su 1,2 milijarde eura.

Prodaja i profit tvrtke stoje na čvrstim nogama, a tekuća godina, prema navedenim pokazateljima, mogla bi biti još jedna rekordna godina, predviđa izvršni direktor Ferrarija, Amadeo Felisa, a prenosi BBC.

Prošle godine Ferrari je prodao 7.195 modela, što je isto tako bio rekord i povećanje od 9,5 posto u odnosu na 2010. godinu.

Prodaja Ferrarijevih automobila je znatno porasla lansiranjem šire ponude njihovih modela na tržištu posljednjih godina. 'Ako usporedite situaciju u Ferrariju otprije pet godina, onda je vidljivo kako smo preoblikovali ponudu naših automobila', istaknuo je Felisa.

Ferrari se dobro prodaje posvuda, od Azije do Južne Amerike, a proizvodnja njihovih modela većinom se radi izvan Italije, u kojoj se proizvede tek sedam posto od ukupnog broja godišnje proizvedenih Ferrarija. Svoje modele Ferrari trenutno prodaje u 60 zemalja svijeta, a potražnja za novim tržištima traje i dalje, ističe Felisa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene