Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milijuni Talijana od ranih su jutarnjih sati krenuli na blagdan ferragosta i zakrčili prometnice, posebice prema granici sa Slovenijom, a udruge potrošača objavile su u subotu da će sudeći po anketama na godišnjem odmoru Talijani potrošiti pet posto više novca nego lani.


Na izlasku s autoceste Trieste-Lisert prema Sloveniji automobilska kolona bila je duga 14 kilometara, a kod Venecije, također prema talijansko-slovenskoj granici 16 kilometara, objavilo je talijansko autocestovno poduzeće Auto-strade u subotu u 10 sati.

Vezani članci Gužve Zbog prometne nesreće na A1 vozi se u koloni Ilustracija Kilometarske kolone na autocestama, policija ima nekoliko savjeta, oglasio se i ministar Božinović

Gužve su bile i na cestama prema jugu zemlje, odnosno za Siciliju i kod Napulja.

Auto-strade prenosi da je na cestama bilo osam milijuna automobila.

Najviše Talijana će na ferragosto biti na godišnjem odmoru, odnosno čak 36 milijuna će ih biti izvan mjesta stanovanja.

Ipak u gradovima će ostati otvoreno dovoljno trgovina jer su i
talijanske gradove zaposjeli turisti te će i gotovo svi muzeji biti
otvoreni i na samu Veliku Gospu, 15. kolovoza.

Udruga hotelijera i trgovaca, Confesercenti, predviđa da će Talijani potrošiti pet posto više novaca nego prošle godine.
Samo za odmor za ferragosto bit će potrošeno oko 25 milijardi eura. 

Računa se da će talijanski turisti ove godine u Hrvatskoj ostaviti milijardu i 700 milijuna eura.

Sama Italija bilježi dobre turističke rezultate, odnosno u prva dva mjeseca ljeta, lipnju i srpnju, bilo je četiri milijuna turista više u odnosu na ista dva mjeseca prošle godine, a još će bolji rezultati biti u kolovozu i rujnu, ocjenjuje Confesercenti.

U Italiji turizam sudjeluje sa 6 posto u ukupnom bruto nacionalnom dohotku i oko turizma se godišnje obrće 87 milijardi eura.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju