Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo u Njemačkoj

Evo kako vlada vraća svojim građanima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se Njemačka zahvaljuje građanima za to što preko svojih leđa nose krizu u eurozoni? Velikim poreznim olakšicama!

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je vlada postigla dogovor o poreznim olakšicama u iznosu od šest milijardi eura, kao oblik 'zahvalnosti' građanima za teret koji podnose zbog još aktualne dužničke krize u Europi.

Pročitajte i ovo Olaf Scholz STRES BEZ PRESEDANA Naslijedio je Mutti i preživio galopirajuću ekonomsku krizu, rat i nezadovoljne partnere: "Još se pokušava snaći, ali nema njezino iskustvo" Angela Merkel O UKRAJINI Angela Merkel u prvom intervjuu nakon odlaska s vlasti: "Naravno da sam se pitala što smo krivo učinili"

Merkel se sinoć obratila novinarima, nakon što su se Kršćansko-demokratska unija i njeni koalicijski partneri dogovorili da će smanjenje poreza biti provedeno u dva koraka, počevši od siječnja 2013., kada će biti smanjen porezni teret za Nijemce s niskim i srednjim primanjima, prenijela je agencija AP.

Podsjećajući da novi zakon mora biti odobren u parlamentu, kancelarka je najavila da će njena vlada nastaviti smanjivati javni deficit, ali da se istovremeno osjeća obaveznom nešto vratiti građanima. 'Želimo se zahvaliti građanima za veliki teret koji su ponijeli za vrijeme međunarodne financijske krize', rekla je Merkel za njemačku novinsku agenciju DAPD.

Porezne olakšice su dio predizbornih obećanja njemačke vlade. Prvi korak najavljenih smanjenja poreza dogodit će se iste godine kad će u Nemačkoj biti održani parlamentarni izbori.

Nemačko ministarstvo financija očekuje da ovogodišnji prihodi od poreza budu za 16,2 milijarde eura veći u odnosu na raniju prognozu, tako da se procjenjuje da će najveća europska privreda u 2011. na porezima ostvariti 571,2 milijarde eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene