Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije više bitan

EU već planira post-Gadafijevu eru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija objavila je, nakon brzog napredovanja pobunjeničkih snaga tijekom vikenda, da aktivno izrađuje planove za Libiju bez Moamera Gadafija i pozvala je libijskog vođu da ode 'bez ikakvih odgoda'.

'Čini se da svjedočimo posljednjim trenucima Gadafijeva režima i pozivamo Gadafija da siđe s vlasti bez ikakvih odgoda i izbjegne daljnje krvoproliće' kazao je Michaael Mann, glasnogovornik europske povjerenice za vanjsku politiku Catherine Ashton.

'U tijeku je planiranje post-Gadafijeve ere - imamo više scenarija koje smo izradili u smislu naše pomoći razdoblju nakon Gadafija', kazao je. EU je pozvala pobunjenike koji već šest mjeseci vode borbe u nastojanju da svrgnu Gadafija, na odgovorno ponašanje i zaštitu civila. (Hina)

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene