Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširenje popisa osoba

EU pojačava pritisak na sirijski režim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije pojačali su u ponedjeljak pritisak na Siriju, proširenjem popisa osoba kojima se zamrzava imovina i zabranjuje putovanje te su pooštrili pravila vezana uz zabranu izvoza oružja.

Riječ je o 17. krugu sankcija koje EU uvodi protivi režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Na popis osoba kojima se zamrzava imovina i zabranjuje putovanje u EU dodano je 26 novih imena. Također su na popis uvrštena još tri sirijska poduzeća.

Ministri su također zaključili da je potrebno pregledati svaki brod ili zrakoplov čije je odredište Sirija, a za koje se sumnja da prevoze oružje. EU je u svibnju uveo zabranu izvora oružja u Siriju. Europska komisija je objavila da je udvostručila svoju humanitarnu pomoć za sirijske izbjeglice, koja je dosegnula 63 milijuna eura.

>>
Sirijske snage i pobunjenici bore se u Damasku i Aleppou

"EU stoji uz sirijski narod u ovom kritičnom trenutku u njihovoj mirnoj i hrabroj borbi za slobodu, dostojanstvo, demokraciju i ljudska prava", kaže se u zaključcima Vijeća za vanjske poslove. EU, također, izražava zabrinutost zbog prelijevanja krize izvan sirijskih granica te napada režima na civilno stanovništvo. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene