Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemiri se ne stišavaju

Sirijske snage i pobunjenici bore se u Damasku i Aleppou

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski pobunjenici sukobili su se sa snagama predsjednika Bašara al-Asada kod glavne baze obavještajne službe u gradu Aleppou na sjevere zemlje,

Vladini helikopteri napali su nekoliko četvrti u Damasku u pokušaju da iz njih istjeraju pobunjenike, prenose očevici. Agencija Reuters navodi da borbe bjesne i u drugim dijelovima Aleppoa, industrijskog i trgovačkog središta, a prosvjednici su tijekom noći u središtu grada srušili spomenik Asadova oca, preminulog predsjednika Hafeza al-Asada.

'Eksplozije iz različitih dijelova tresu cijeli grad. Od jutra traje žestoka izmjena vatre kod stožera obavještajne službe u al-Mouhafaza', izjavila je svjedokinja u telefonskom razgovoru za Reuters.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Slika nije dostupna Tenkovi po gradu Sirijske snage stežu obruč oko prosvjednika

>> Borbe bjesne diljem Sirije, stotine bježe u Libanon

U glavnom gradu Damasku, čini se da Asadove snage vraćaju teritorij koji su početkom tjedna zauzeli pobunjenici istjeravši ih iz četvrti Mezze, navode stanovnici i oporbeni aktivisti. Elitna Četvrta divizija opkoljena je u četvrti Berzeh u sjevernom dijelu grada odakle dopire zvuk tenkovske vatre, a vladini helikopteri strojnicama pucaju po obližnjim dijelovima grada Rukn al-Din i Qaboun, prenosi Reuters.

Prema agenciji AFP, pobunjenici su zauzeli još jedan granični prijelaz s Turskom, onaj u al-Salamu kod Aleppoa. U dosadašnjim sukobima vlade i pobunjenika poginulo je više od 19.000 ljudi, prenosi AFP podatke Opservatorija za ljudska prava.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene