Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eksplozivne naprave manje snage i iste konstrukcije eksplodirale su jučer u IKEA-inim trgovinama u Belgiji, u Nizozemskoj i na sjeveru Francuske, doznaje se od državnog tužiteljstva u belgijskom gradu Gentu.


Po riječima glasnogovornice tužiteljstva An Schoonjans, modus operandi sličan je u sva tri slučaja, u Gentu, u Eindhovenu i Lilleu . 'Primili smo informaciju po kojoj su se eksplozije svugdje dogodile na isti način. Eksplodirali su skriveni satni mehanizmi', rekla je.

Sve su eksplozije bile manje snage i nisu uzrokovale štetu te nitko nije ozlijeđen, dodala je.

U Gentu su jedan zaposlenik trgovine i zaštitar rekli da nakon eksplozije imaju problema sa sluhom. U IKEA-inoj trgovini u tome gradu u ponedjeljak predvečer odjeknule su dvije, gotovo istodobne, eksplozije. 'Dva satna mehanizma bila su skrivena ispod paleta u trgovini i daljinski su aktivirana', kazala je glasnogovornica. Trgovina je odmah evakuirana.

O sličnim ekplozijama dojavljeno je iz još dviju IKEA-inih trgovina, u Eindhovenu i Lilleu, dodala je, ne navodeći okolnosti u kojima su se one dogodile. 'U vezi smo s pravosudnim vlastima u Eindhovenu i Lilleu i utvrđujemo postoji li veza između ova tri slučaja', istaknula je. Istragu u Belgiji provodi savezna policija. (Hina)

Vezani članci Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica Koronavirus, ilustracija - 2 Broj novih infekcija leti im u nebo, ali ne raste broj hospitalizacija