Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Kini

Eksplozija u tvornici kemikalija: Najmanje šestero mrtvih, 30 ozlijeđenih u kritičnom stanju

Eksplozija u Kini (Foto:AFP)
Eksplozija u Kini (Foto:AFP) Afp
Aktualno Galerija Eksplozija u Kini (Foto:AFP) Eksplozija u Kini (Foto:AFP) Foto: Afp Eksplozija u Kini (Foto:AFP)1 Eksplozija u Kini (Foto:AFP)1 Foto: Afp +0 Eksplozija u Kini (Foto:AFP)2 Galerija 1/3 >>
U četvrtak poslijepodne došlo je do velike eksplozije u tvornici kemikalija u Yanchengu u provinciji Jiangsu, javljaju kineski mediji.

Vatrogasci su na terenu, s područja tvornice diže se debeo stup dima. Lokalne vlasti priopćile su da se eksplozija dogodila nakon požara u tvornici pesticida u kemijskom industrijskom parku nešto prije 15 sati.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Na terenu je gotovo 1000 vatrogasaca s 86 vatrogasnih vozila, piše CGTN. U blizini tvornice nalaze se brojne stambene zgrade, škole i vrtići. Iako su deseci ljudi spašeni s mjesta u blizini eksplozije, dužnosnici strahuju da bi moglo biti puno ozlijeđenih.

Kineski mediji javljaju da u eksploziji ima i ozlijeđene djece. Prema trenutnim podacima, najmanje je šest osoba poginulo, a 30 ozlijeđenih je u kritičnom stanju. Ukupan broj lakše ozlijeđenih je ogroman. Stanovnici zgrada u blizini su evakuirani.

Eksplozija u Kini (Foto:AFP) Eksplozija u Kini (Foto:AFP)2 Foto: Afp

Eksplozija se dogodila u tvornici kemikalija Tianjiayi, a eksplodirao je spremnik s benzenom. Trenutak eksplozije zabilježila je nadzorna kamera.

Od siline eksplozije popucala su stakla na stotinama metara udaljenim zgradama i automobilima. Požar je od 16 sati po lokalnom vremenu pod kontrolom, a u tijeku je akcija traganja i spašavanja preživjelih. Odjel za okoliš izišao je na izvanredni nadzor.

2017. godine poginulo 10 osoba

Krajem 2017. godine pokrajina Jiangsu pretrpjela je veliku eksploziju tvornice kemikalija u kojoj je poginulo 10 osoba.

Biotehnološka tvrtka u kojoj je došlo do eksplozije kasnije je kažnjena sa 730.000 američkih dolara kazne i ukinuta joj je dozvola za daljnji rad nakon što je utvrđeno da je oprema tvrtke prouzročila eksploziju. 13 osoba procesuirano je zbog tog događaja.

Aktualno Nova afera ministrice Žalac: "Polako, polako, ima tko brine o svemu" +0 Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Nova afera ministrice Žalac: "Polako, polako, ima tko brine o svemu" 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene