Ministrica EU fondova Gabrijela Žalac smatra da je u fokusu javnosti zbog spornog Mercedesa jer joj podmeće netko unutar stranke.

Galerija


Nakon sjednice Vlade ministrica Žalac na pitanje novinara tko joj podmeće izjavila je:

Vezani članci Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nova afera Gabrijele Žalac? Posao od 13 milijuna kuna dobila tvrtka s jednim zaposlenim, o optužbama se oglasila i ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Neslužbeno doznajemo: Premijer Plenković bi se mogao zahvaliti na suradnji ministrici Žalac

"Polako, polako, ima tko brine o svemu." Na ostale upite novinara nije željela odgovarati. Navodno se u Vladi sastala s premijerom kako bi razgovarali o temi koja opterećuje cijelu stranku jer je ovo već druga afera ministrice u kratkom periodu.

Nakon što se doznalo da je uzrokovala nesreću vozeći bez važeće vozačke dozvole, Jutarnji list fotografirao je luksuzno vozilo u dvorištu obitelji Žalac u vrijednosti od najmanje 50.000 eura.

Ministrica je neuvjerljivo prvo kazala da su vozilo kupili njezini roditelji i da je u njihovu vlasništvu, a onda, na upit, izjavila da se ipak radi o unajmljenom vozilu i da ne zna hoće li ga njezini roditelji kupiti.

Gostujući u Dnevniku Nove TV, ministrica je izjavila da joj netko podmeće unutar HDZ-a. O kome se radi, nije željela reći.

Na pitanje Sabine Tandare Knezović smješta li joj tko, Žalac je rekla "apsolutno da".

"Imam nekakve insinuacije, ali o tome ćemo…" rekla je Žalac, a na konkretno pitanje smješta li joj tko iz stranke odgovorila je: "Da."

"Ne možete nas sada ovako ostaviti", uzvratila joj je Tandara Knezović, na što je Žalac odgovorila: "Mogu. Ostavit ću vas skroz u nedoumici. Do određenog trenutka."

Ministri o slučaju Žalac uoči sjednice Vlade nisu bili rječitiji. Redom su ponavljali da ne znaju na koga je mislila ministrica. Ministar Oleg Butković rekao je da će se o tome eventualno raspravljati na stranačkim tijelima.

Automobil unajmili njeni roditelji, ali ga koristi - muž?

Jutarnji list prenosi kako susjedi tvrde da sporni Mercedes isključivo vozi suprug ministrice i da je dulje vrijeme u dvorištu ministričine obiteljske kuće.

Navodno se i ministrica sredinom siječnja pohvalila novim automobilom svojim kolegama iz HDZ-a na jednom stranačkom sastanku.

Bilo nas je 30-ak na jednom sastanku ovdje u Vinkovcima kada se ona u neformalnom razgovoru pohvalila novim Mercedesom, a nekima je pokazivala i fotografije, rekao je jedan lokalni HDZ-ovac za Jutarnji list.

Marić o karti za Svjetsko nogometno prvenstvo: "Sve sam račune sam platio, a svojih se prijatelja ne odričem"