Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz masovne grobnice u mjestu Kamenica u istočnoj Bosni ekshumirani su posmrtni ostaci 802 osobe za koje se pretpostavlja da su Bošnjaci ubijeni nakon pada Srebrenice u srpnju 1995. godine.


Grobnicu, koju već dva mjeseca pretražuju forenzički stručnjaci iz Federacije BiH, posjetio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.

Vezani članci Pronađeni ostaci žrtava poraća (Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja) Uz zagrebački potok pronađeni ostaci četvero ljudi: "Potvrđeno je postojanje masovne grobnice" Slika nije dostupna Ekshumirani posmrtni ostaci 221 Bošnjaka

Njega su predstavnici Povjerenstva za nestale osobe izvijestili kako je među pronađenim posmrtnim ostacima bilo tek 106 cjelokupnih kostura. Ostalo su samo dijelovi tijela. Grobnica koja je dobila naziv Put Čančari sekundarnog je tipa.

U nju su nakon rata pokopana tijela žrtava prethodno pokopanih na drugim lokacijama, a cilj takvog premještanja bio je pokušaj vlasti bosanskih Srba da prikriju dokaze o zločinima počinjenim nad srebreničkim Bošnjacima.

Forenzičari pretpostavljaju kako ta grobnica krije posmrtne ostatke još stotinjak osoba. To je čini najvećom koja je do sada otkrivena u BiH.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju