Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekshumirani ostaci 802 Srebreničanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz masovne grobnice u mjestu Kamenica u istočnoj Bosni ekshumirani su posmrtni ostaci 802 osobe za koje se pretpostavlja da su Bošnjaci ubijeni nakon pada Srebrenice u srpnju 1995. godine.

Grobnicu, koju već dva mjeseca pretražuju forenzički stručnjaci iz Federacije BiH, posjetio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sarajevo: Pronađeni ostaci više od 600 tijela u masovnoj grobnici Slika nije dostupna Ekshumirani posmrtni ostaci 221 Bošnjaka

Njega su predstavnici Povjerenstva za nestale osobe izvijestili kako je među pronađenim posmrtnim ostacima bilo tek 106 cjelokupnih kostura. Ostalo su samo dijelovi tijela. Grobnica koja je dobila naziv Put Čančari sekundarnog je tipa.

U nju su nakon rata pokopana tijela žrtava prethodno pokopanih na drugim lokacijama, a cilj takvog premještanja bio je pokušaj vlasti bosanskih Srba da prikriju dokaze o zločinima počinjenim nad srebreničkim Bošnjacima.

Forenzičari pretpostavljaju kako ta grobnica krije posmrtne ostatke još stotinjak osoba. To je čini najvećom koja je do sada otkrivena u BiH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene