Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dramatične snimke iz Kaknja u susjednoj BiH prikazuju veliku količinu vode koja je probila barikade te poplavila autocestu.


Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Donji Tičići i izlijevanja većih količina vode na autocestu potpuno je obustavljen promet na autocesti A1 Kakanj-Zenica te na regionalnoj cesti Kakanj-Zenica.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe"

Veliko klizište na površinskom kopu kod Kaknja aktiviralo se prije nekoliko dana i ugrozilo sela Ribnica i Mramor. Zemlja nošena akumuliranom vodom krenula je u pravcu sela Ribnica, a put prema selu Mramori zatrpan je već nekoliko dana.

Kako javlja reporter portala Klix.ba na mjestu događaja je i kakanjski načelnik, a u tijeku je dovlačenje vreća s pijeskom kako bi se voda pokušala zaustaviti i kanalizirati.

Do prelijevanja vode na autocestu došlo je zbog sinoćnjih padalina koje su natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije umjetnog jezera na Ribnici.

Vodu koja se akumulira nadležni su pokušali kanalizirati kroz tunele koji prolaze ispod autoceste.

Iz Autocesta Federacije BiH oglasili su se priopćenjem za javnost poručujući da su sve ekipe službe održavanja na terenu kako bi u što kraćem roku osposobili cestu za promet.