Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog obilne kiše

Dramatični prizori iz BiH: Aktiviralo se ogromno klizište, autocesta pod vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dramatične snimke iz Kaknja u susjednoj BiH prikazuju veliku količinu vode koja je probila barikade te poplavila autocestu.

Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Donji Tičići i izlijevanja većih količina vode na autocestu potpuno je obustavljen promet na autocesti A1 Kakanj-Zenica te na regionalnoj cesti Kakanj-Zenica.

Pročitajte i ovo Goran Mazija, Voditelj Odjela za geotehnički katastar Ispred Predsjedničkih dvora Stručnjak objasnio kako je došlo do odrona na Pantovčaku i kad će biti saniran: "Treba obnoviti i instalacije" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

Veliko klizište na površinskom kopu kod Kaknja aktiviralo se prije nekoliko dana i ugrozilo sela Ribnica i Mramor. Zemlja nošena akumuliranom vodom krenula je u pravcu sela Ribnica, a put prema selu Mramori zatrpan je već nekoliko dana.

Kako javlja reporter portala Klix.ba na mjestu događaja je i kakanjski načelnik, a u tijeku je dovlačenje vreća s pijeskom kako bi se voda pokušala zaustaviti i kanalizirati.

Do prelijevanja vode na autocestu došlo je zbog sinoćnjih padalina koje su natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije umjetnog jezera na Ribnici.

Vodu koja se akumulira nadležni su pokušali kanalizirati kroz tunele koji prolaze ispod autoceste.

Iz Autocesta Federacije BiH oglasili su se priopćenjem za javnost poručujući da su sve ekipe službe održavanja na terenu kako bi u što kraćem roku osposobili cestu za promet. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene