Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Grčkoj

Vatrena stihija zahvatila skladište streljiva u vojnoj bazi: "Evakuirali su nas iz sela zbog eksplozija"

Aktualno Galerija Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 6 Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 6 Foto: DNEVNIK.hr Dina Angeli, stanovnica Nea Anchialosa Dina Angeli, stanovnica Nea Anchialosa Foto: DNEVNIK.hr Nikos Papanikolaou, stanovnik Nea Anchialosa Nikos Papanikolaou, stanovnik Nea Anchialosa Foto: DNEVNIK.hr Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 1 Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 2 Galerija 1/8 >>
Središnjem dijelu Grčke ponovo je zaprijetio požar, a vatra je zahvatila skladište streljiva. U posljednjih 10 dana toj je zemlji gorjelo na više od 600 lokacija.

Tisuće ljudi bile su prisiljene na evakuaciju u središnjem dijelu Grčke. Vatrena stihija došla je do rubova jedne od najvećih vojnih baza u zemlji, a zahvatila je skladište streljiva. Iz grada Nea Anhialosa stanovništvo i turisti prebačeni su u dvadesetak kilometara udaljeni Volos i to uglavnom privatnim brodicama.

Iz kruga vojne baze izvučeni su i borbeni zrakoplovi, među kojima je više aviona F-16. U krugu od tri kilometra zabranjen je sav promet.

"Vidjeli smo da je kod skladišta za streljivo zračnih snaga vatra. Šteta od udarnih valova nakon eksplozija je golema", rekla je Dina Angeli, stanovnica Nea Anchialosa.

"Evakuirali su nas iz sela zbog eksplozija jer se boje streljiva. Veliki je strah da će ta streljiva eksplodirati, osobito za kuće", ispričao je stanovnik Nea Anchialosa Nikos Papanikolaou.

Pročitajte i ovo Sudar kamiona i automobila Sve se zapalilo Stravična prometna nesreća u susjedstvu: Vozač automobila izgorio nakon frontalnog sudara s kamionom

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvaput više mutacija Otkriven novi soj koronavirusa, znanstvenici kažu da je najekstremniji koji su dosad vidjeli. Zaraženi mogu bolovati i nekoliko mjeseci

Vatra je u međuvremenu stavljena pod kontrolu, ali sada treba provjeriti teren. Razni projektili i drugo streljivo možda su završili daleko od baze i još uvijek su aktivni.

Tek treba utvrditi što je izazvalo prvu eksploziju. S obzirom na temperature koje se već danima kreću oko 40 Celzijevih stupnjeva, nadležni ne odbacuju mogućnost da se streljivo jednostavno pregrijalo i samozapalilo.

U ekstremnim vremenskim uvjetima, grčki vatrogasci se posljednjih 10 dana bore s požarima, a gorjelo je na više od 600 lokacija. Temperature su napokon pale, no vjetrovi se nisu smirili pa su svi i dalje na oprezu. Srpanjski požari u Grčkoj su odnijeli pet života te su 74 osobe ozlijeđene.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene