Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reporterka Dnevnika Nove TV

Poginuli muškarac nije ni trebao ići raditi: "Nije se smjelo dogoditi da su ušli u prostor koji nije bio dobro osiguran"

Aktualno Galerija Tragedija u Trogiru Tragedija u Trogiru Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u Trogiru Tragedija u Trogiru Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u Trogiru Tragedija u Trogiru Foto: DNEVNIK.hr +0 Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Galerija 1/4 >>
Zbog urušavanja tijekom sanacije na krovištu, u Trogiru je smrtno stradao radnik, a dvoje ih je ozlijeđeno.

Na mjestu nesreće u Trogiru je bila reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

"Cijelo popodne ovdje su bile sve nadležne službe, policija, ali i inspekcija rada. No očevid, kako nam je rekla direktorica marine je tek na pola. Iza 17 sati stiglo je pogrebno vozilo, očito je do tada tijelo bilo u zgradi. Dvojica stradalih radnika su bolje i pušteni su iz splitske bolnice", kazala je Preljvukić.

Istaknula je kako je razgovarala s direktoricom marine. "Ističe kako su svi odnosi s tvrtkom koja je angažirani na radovima na zgradi bili dobro regulirani s izvođačima. Izvođač je s područja Trilja. No, kaže kako ne može znati jesu li svi njihovi radovi bili kako propisi nalažu te jesu li odnosi s radnicima regulirani kako Zakon o radu traži", rekla je Preljvukić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvaput više mutacija Otkriven novi soj koronavirusa, znanstvenici kažu da je najekstremniji koji su dosad vidjeli. Zaraženi mogu bolovati i nekoliko mjeseci

"Sigurno je da je došlo do propusta. Nije se smjelo dogoditi da su radnici ušli u prostor koji nije bio dobro osiguran, da se krovište urušilo pod njima. Ljudi govore kako se tragedija trebala izbjeći. Prijatelj preminulog je rekao da je on boravio kod njega, pomagao mu. Preminuli nije trebao ići raditi, ali je odlučio otići na more i zaraditi za svoj život", dodala je.

Preljvukić je zaključila kako će očevid reći gdje su napravljeni propusti i zbog čega se dogodila tragedija.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene