Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrizgavao im lijekove

Njemačka: Najveći serijski ubojica poslije 2. svjetskog rata dobio doživotni zatvor

Niels Hoegel (Foto: AFP)
Niels Hoegel (Foto: AFP) Foto: Afp
Niels Hoegel, bivši medicinski tehničar, priznao je ubojstvo najmanje 100 pacijenata. Osuđen je na doživotni zatvor.

Bivši medicinski tehničar Niels Hoegel osuđen je na sudu u Oldenburgu na doživotni zatvor zbog ubojstva 85 pacijenata koji su bili na njegovoj skrbi.

Pročitajte i ovo Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 suđenje u lipnju Monstruozna medicinska sestra koja je ubila sedam beba ide na još jedno suđenje Ilustracija strava u chicagu Građani u strahu od serijskog ubojice, 16 tijela izvučeno iz rijeke i jezera u kratkom razdoblju: "Ovo više nije slučajnost"

42-godišnjaka se smatra najvećim serijskim ubojicom u poslijeratnoj Njemačkoj. Između 2000. i 2005. godine ubijao je svoje pacijente tako što im je ubrizgavao smrtonosne doze lijekova.

Tijekom izricanja presude, sudac Sebastian Buehrmann je njegova ubojstva nazvao "neshvatljivim", piše CNN.

Davao im smrtonosnu mješavinu lijekova

Podsjetimo, Hoegel je pacijentima na intenzivnim odjelima davao mješavinu lijekova koje bi izazivale zastoj rada srca. Nakon toga bi uskakao u pomoć kao spasilac, što mu je, kako je vjerovao, podizalo ugled kod kolega.

Hoegel je već u jednom prijašnjem procesu za šest ubojstava osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, ali su u tijeku istrage i nakon brojnih ekshumacija i obdukcija na vidjelo izišli brojni drugi slučajevi za koje se pokazalo da se ne radi o prirodnoj smrti, nego smrti koja je uslijedila nakon ubrizgavanja smrtonosne mješavine lijekova.

Hoegela je 2005. na djelu uhvatila kolegica, nakon čega su se istražitelji počeli baviti smrtnim slučajevima koji su nastupili u vrijeme dok je Hoegel bio u službi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene