Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Doživotni zatvor napadačima na moskovski metro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Associated Press javlja kako je moskovski gradski sud osudio Murata Šavajeva, Maksima Panajina i Tambiija Hubijeva na doživotni zatvor proglasivši ih krivima za terorizam, ubojstvo, razbojništvo i druga kaznena djela, rekla je glasnogovornica Anna Usačeva.

Ruski je sud donio presudu kojom se tri osobe kažnjavaju doživotnim zatvorom zbog dvaju bombaških napada na metro 2004. kad je poginulo 50 ljudi, objavila je glasnogovornica suda.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Napadi izvedeni u veljači i kolovozu 2004. prestrašili su glavni grad Rusije, a dogodili su se usred niza terorističkih napada. 

Kulminacija tog niza bila je otmica u školi u Beslanu, u rujnu te godine.

France Presse prenosi vijest agencije Interfax o tome kako su suci vijećali iza zatvorenih vrata i presudili da će osuđena trojica kaznu odslužiti u strogo čuvanome zatvoru.

U bombaškome napadu 6. veljače 2004. poginulo je 40, a ranjeno više od tristo Moskovljana. Odgovornost za taj napad preuzela je dotada nepoznata čečenska organizacija Gazotan Murdash.

Krajem kolovoza te godine žena kamikaza ubile je desetero ljudi, a ranile još 51 osobu na stanici podzemne željeznice u sjevernome dijelu Moskve.

Za taj su napad odgovornost preuzele Brigade Islambuli.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene