Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agencija Associated Press javlja kako je moskovski gradski sud osudio Murata Šavajeva, Maksima Panajina i Tambiija Hubijeva na doživotni zatvor proglasivši ih krivima za terorizam, ubojstvo, razbojništvo i druga kaznena djela, rekla je glasnogovornica Anna Usačeva.


Ruski je sud donio presudu kojom se tri osobe kažnjavaju doživotnim zatvorom zbog dvaju bombaških napada na metro 2004. kad je poginulo 50 ljudi, objavila je glasnogovornica suda.

Vezani članci Policija na Floridi, ilustracija (Foto: AFP) U napadu nožem na Floridi ozlijeđeno najmanje šestero ljudi, policija uhitila jednu osobu Kabul, policija (Foto: SHAH MARAI / AFP) Napadnuta američka ambasada u Kabulu na 18. godišnjicu terorističkih napada na SAD

Napadi izvedeni u veljači i kolovozu 2004. prestrašili su glavni grad Rusije, a dogodili su se usred niza terorističkih napada. 

Kulminacija tog niza bila je otmica u školi u Beslanu, u rujnu te godine.

France Presse prenosi vijest agencije Interfax o tome kako su suci vijećali iza zatvorenih vrata i presudili da će osuđena trojica kaznu odslužiti u strogo čuvanome zatvoru.

U bombaškome napadu 6. veljače 2004. poginulo je 40, a ranjeno više od tristo Moskovljana. Odgovornost za taj napad preuzela je dotada nepoznata čečenska organizacija Gazotan Murdash.

Krajem kolovoza te godine žena kamikaza ubile je desetero ljudi, a ranile još 51 osobu na stanici podzemne željeznice u sjevernome dijelu Moskve.

Za taj su napad odgovornost preuzele Brigade Islambuli.