Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbima u Republici Srpskoj treba dati pravo glasa na izborima u Srbiji što bi poboljšalo međusobnu suradnju, a Srbiju učinilo još jačim regionalnim čimbenikom, izjavio je premijer Republike Srpske Milorad Dodik.


'Pravo glasa u Srbiji pitanje je od ključne nacionalne i političke važnosti. Hrvati iz BiH već godinama imaju aktivno biračko pravo u Hrvatskoj', izjavio je Dodik za beogradski Blic.

Vezani članci Željko Komšić Komšić u pismu upućenom EU-u optužio Hrvatsku i Srbiju da se miješaju u unutarnja pitanja BiH Slika nije dostupna Prolaznik isprovocirao Dodika, RS je nazvao genocidnom

Još jednom govoreći o eventualnom referendumu o neovisnosti RS-a, Dodik je naglasio kako će njegovo 'raspisivanje ovisiti od ponašanja međunarodne zajednice i vlasti u Sarajevu'.

'Vlasti BiH i međunarodna zajednica već godinama podcijenjuju RS i tome mora doći kraj. Mi smo dali ogroman doprinos reformama. Nikada nije bilo dovoljno, uvijek se tražilo više i išlo se u smjeru ukidanja RS-a. Jasno smo poručili da to mora stati', rekao je Dodik.