Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodik: 'Pravo glasa u Srbiji srbima u RS'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbima u Republici Srpskoj treba dati pravo glasa na izborima u Srbiji što bi poboljšalo međusobnu suradnju, a Srbiju učinilo još jačim regionalnim čimbenikom, izjavio je premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

'Pravo glasa u Srbiji pitanje je od ključne nacionalne i političke važnosti. Hrvati iz BiH već godinama imaju aktivno biračko pravo u Hrvatskoj', izjavio je Dodik za beogradski Blic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'To se ne bi moglo dogoditi u Banja LUci' Prolaznik isprovocirao Dodika, RS je nazvao genocidnom Slika nije dostupna 'Poraz Dodikove politike' Ashton: EU ostaje zabrinuta stanjem u BiH

Još jednom govoreći o eventualnom referendumu o neovisnosti RS-a, Dodik je naglasio kako će njegovo 'raspisivanje ovisiti od ponašanja međunarodne zajednice i vlasti u Sarajevu'.

'Vlasti BiH i međunarodna zajednica već godinama podcijenjuju RS i tome mora doći kraj. Mi smo dali ogroman doprinos reformama. Nikada nije bilo dovoljno, uvijek se tražilo više i išlo se u smjeru ukidanja RS-a. Jasno smo poručili da to mora stati', rekao je Dodik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene