Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastavljanje koalicije

Clegg: Na konzervativcima je da sastave vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako Torijevci, koji su osvojili najveći broj glasova, pridobiju preostala mjesta stranka će doseći 325 zastupničkih mjesta. No i tada će im jedno mjesto nedostajati do 326 mjesta koja bi im značila apsolutnu većinu.

Liberalni demokrati drže konce za koaliciju u rukama, a njihov čelnik, Nick Clegg, odlučio je priliku dati konzervativcima. 'Mislim da je sada na Konzervativoj stranci da dokaže da je sposobna sastaviti vladu u nacionalnom interesu,' rekao je Clegg, prenosi Reuters.  Konzervativci kažu da će Cameron danas objaviti svoje namjere o sastavljanju vlade 'koja je jaka i stabilna s velikom potporom'. Tijekom dramatične noći britanskih izbora šef konzervativaca je za laburiste rekao da su izgubili 'svoj mandat vladanja'.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

>> Konzervativci vode, tisuće birača poslano kući

>> Konzervativna stranka osigurala najviše mjesta

Clegg je rekao da nisu postigli ono čemu su se nadali. Osvrnuo se i na kaos u glasovanju, pri čemu su tisuće ljudi ostale uskraćene za davanje svoga glasa zbog velikih redova. 'Sada rezultati ne odražavaju nade i težnje svih Britanaca,' rekao je. 'Nastavit ću se boriti za veću pravednost u britanskom društvu, ne samo za veću odgovornost u stvaranju ekonomske politike, već i za opsežnu reformu nekretnina,' izjavio je Clegg.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene