Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelomično službeni rezultati

Konzervativna stranka osigurala najviše mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzervativna stranka je osigurala najveći broj mjesta u britanskom parlamentu, prema djelomičnim službenim rezultatima nakon prebrojavanja listića u 604 od 650 okruga na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

Konzervativna stranka je po dosad prebrojanim glasovima dobila 287 zastupnika (36,3 posto glasova) ispred laburista sa 239 mjesta (28,9 posto glasova) u parlamentu. Liberalni demokrati su treća stranka s dosad osvojenim 51 mjestom (22,9 posto glasova).

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Slika nije dostupna Nakon 13 godina laburista Britanski izbori: Napeta utrka trojice kandidata

>> Izlazne ankete: Konzervativci pobjednici izbora

Laburisti su obznanili da žele ostati na vlasti pomoću koalicije s Liberalnim demokratima, iako je konzervativna stranka dobila najveći broj mjesta i glasova, a ne očekuje se da će osvojiti apsolutnu većinu od 326 mjesta što bi omogućilo automatsko formiranje vlade. Čelnik Liberalnih demokrata Nick Clegg ocijenio je da ne treba žuriti i razmatrati saveze i rekao da je razočaran rezultatima svoje stranke na parlamentarnim izborima.

>> U Velikoj Britaniji počeli parlamentarni izbori

'Mislim da svi trebamo malo vremena kako bi ljudi dobili dobru vladu koju zaslužuju u ovo teško i nesigurno vrijeme', rekao je Nick Clegg i naglasio da se to odnosi na sve stranke, te da ne treba žuriti s izjavama i odlukama. Po prvi put u povijesti Stranka zelenih imat će svog predstavnika u Donjem domu britanskog parlamenta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene