Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekstremna mjera

''U skladu sa zakonima rata'': Iz ruske vladajuće stranke žele nacionalizirati inozemne tvornice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istaknuti član vladajuće ruske stranke predložio je nacionalizaciju tvornica u ruskom vlasništvu koje su zaustavile rad zbog invazije na Ukrajinu.

Nekoliko inozemnih tvrtki, uključujući Toyotu, Nike i Ikeu, najavilo je privremena zatvaranja svojih trgovina i tvornica u Rusiji kako bi stvorili pritisak na Kremlj da zaustavi ono što naziva ''posebnom vojnom operacijom'' u susjednoj državi.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer na službenoj stranici Ujedinjene Rusije, tajnik vijeća te stranke Andrej Turčak nazvao je zatvaranja ''ratom'' protiv ruskih građana.

U objavi se spominju privatne finske prehrambene tvrtke Fazer, Valio i Paulig kao posljednje kompanije koje su najavile prekid rada.

''Ujedinjena Rusija predlaže nacionalizaciju proizvodnih pogona tvrtki koje su najavile svoj odlazak i zaustavljanje proizvodnje u Rusiji tijekom posebne operacije u Ukrajini'', napisao je Turčak.

''To je ekstremna mjera, ali ne toleriramo zabijanje noža u leđa te ćemo zaštititi svoje ljude. Ovo je pravi rat, ne protiv Rusije u cjelini, nego protiv naših građana'', dodao je.

''Uvest ćemo oštre mjere odmazde, u skladu sa zakonima rata'', poručio je Turčak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini VIDEO Rusi objavili snimku noćnog leta jurišnih helikoptera: "Vojna avijacija uništila je protuavionski nosač i oklopna vozila"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveće žrtve Embargo na naftu iz Rusije, barel do 300 eura? ''Europski političari nas nagone na to svojim optužbama''

Fazer i Valio nisu htjeli komentirati ruske napise, a Paulig nije odgovorio na upit agencije Reuters.

Fazer proizvodi čokoladu, kruh i pekarske proizvode te ima tri pogona u Sankt Peterburgu i jedan u Moskvi, zapošljavajući 2,3 tisuće ljudi.

Valio ima jednu tvornicu sira i zapošljava 400 ljudi u Rusiji, a Paulig proizvodi kavu i ima 200 zaposlenika u toj zemlji.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene