Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve na benzinskim postajama

Ruska agencija objavila fotografiju iz Zagreba: "Europa počinje shvaćati koliko će skupo platiti sankcije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati su sinoć zakrčili benzinske postaje kako bi napunili spremnike prije nego što se "odmrznu" i skoče cijene goriva.

Slike kolona ispred postaja preplavile su društvene mreže i medije, a jednu takvu objavila je i ruska novinska agencija RIA Novosti.

Pročitajte i ovo 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet? Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište"

"Vozači stoje u redovima na benzinskoj postaji u Zagrebu kako bi napunili spremnike prije nego što poskupi gorivo", piše u potpisu ispod AFP-ove fotografije. 

Ona ilustrira komentar pod naslovom "Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji", u kojem se piše o utjecaju zapadnih sankcija na rusko, a zatim i na europska gospodarstva.

U tekstu se navodi kako je početna euforija na Zapadu zbog mjera splasnula te da se počinje razmišljati o posljedicama.

"U vrlo bliskoj budućnosti za europske građane koji su se jedva oporavili od pandemije cijene svega naglo će skočiti. Litra benzina probit će granicu od dva eura", piše, između ostalog, a predviđa se i rast cijena nekih metala, zatim žitarica.

U tekstu se navode i tvrtke koje su napustile rusko tržište uz zaključak kako se može živjeti bez Louis Vuittonovih torbica, no ne i bez kruha.

Optužuje se i europski tisak da su samo u "mašti ruski potrošači goli bosi i hladni, ali da je u stvarnosti sve drugačije", a rusko tržište je veliko i poželjno.

Novinarka piše i kako su zapadni političari stjerani u kut jer svakodnevno moraju povećavati optužbe na račun Rusije kako bi opravdali cijenu koju će Europljani zbog geopolitičkih igara, kaže, morati platiti.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene