Olujno nevrijeme odnosi živote diljem Europe. Dosad je šest osoba poginulo, a deseci su ozlijeđeni. Snažni vjetrovi ruše stabla i nose krovove, a obilna kiša izaziva poplave. Promet je otežan, na mnogim područjima i potpuno blokiran.


Snažna strujanja nad Europom izazivaju velike probleme u zračnom prometu. Diljem kontineta bilo je problema s letovima, stotine su zbog oluje Ciara, odnosno Sabina u Njemačkoj, otkazane.

Vezani članci Koronavirus - 1 Europa prešla prag od 300 tisuća umrlih od korone: Vlasti diljem kontinenta postrožuju mjere Početak drugog lockdowna u Londonu Korona hara Balkanom: Crnogorski ugostitelji najavili protivljenje mjerama, Srbija uvela drakonske kazne za kršitelje

U Njemačkoj su stajali vlakovi, velikih problema bilo je u cestovnom prometu. U Frankfurtu je vjetar srušio dizalicu na krov katedrale. Kako je bilo u Münchenu, javio nam je Andrej Barbir.

''Jutros je oko 9 sati bilo prolom oblaka. Jedan objekt je nastradao, vjetar je porušio tendu. I tad je doslovno bilo čak na autocesti nemoguće voziti više od 80. Trebalo je dobro, dobro držati ruke čvrsto na volanu jer je vjetar udara u naletima od 120 do 140. Većinom sve državne škole i vrtići i jaslice su bile danas zatvorene'', javio se Andrej Barbir iz Münchena.

U Velikoj Britaniji olujne vjetrove pratila je obilna kiša. Još jučer su se brojne rijeke izlile iz korita. Danas se sanirala šteta.

"Ljudi su se okupljali, dijelili smo struju. Polovica je imala struja, a polovica ne. Posuđivali smo je, dijelili punjače mobitela, zakuhavali vodu, pokušavali smo održati duh zajednice, kojega mi u Mytholmroydu stvarno imamo", rekla je Rebecca Hayes, stanovnica Mytholmroyda, Zapadni Yorkshire.

Opasnost nije prošla. Na snazi je više od 200 upozorenja na opasnost od poplava. Na sjever otoka stiže i snijeg.
Pune ruke posla imaju službe i u Poljskoj. Vjetar je čupao stabla, nosio krovove. U urušavanju krova, na jugu zemlje život su izgubile dvije žene.

Diljem Europe Ciara je odnijela najmanje šest života. Žrtava je bilo i u Sloveniji, Velikoj Britaniji, Francuskoj. Ozlijeđeni su deseci ljudi. Većina je stradala od letećih objekata.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr