Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez prijeti izbacivanjem veleposlanika SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez zaprijetio je da će američkog veleposlanika u Caracasu Williama Brownfielda proglasiti 'personom non grata' i izbaciti ga iz zemlje. Do prijetnje je došlo nakon Brownfieldove reakcije na najavu mjera nacionalizacije u naftnom sektoru.

'Ako se veleposlanik nastavi miješati u poslove Venezuele koji ga se ne tiču, ne pokazujući štovanje spram Venezuelanaca, moglo bi ga se proglasiti personom non grata i morat će napustiti zemlju', izjavio je Chavez u televizijskom govoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD će protjerati veleposlanika Venezuele Slika nije dostupna Chavez iz Venezuele izbacio veleposlanika SAD-a

'Veleposlanik SAD-a kazao je kako svaka vlada na svijetu, pa i moja, mora provoditi nacionalizaciju na transparentan način, legalan i nudeći pravedne i brze kompenzacije pogođenim osobama', istaknuo je venezuelanski predsjednik.

'Gospodine veleposlaniče, morate se baviti poslovima svoje zemlje, a nikako poslovima Venezuele, i ako tako nastavite prekršit ćete Ženevske konvencije, a to će predstavljati tešku pogrešku', dodao je Hugo Chavez.

Agencije koje prenose Chavezovo obraćanje komentiraju kako je venezuelanski predsjednik vjerojatno pobrkao Ženevsku s Bečkom konvencijom kojom se uređuju diplomatski odnosi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene