Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita od migranata

Češka želi poslati stotine vojnika i policajca u pomoć Mađarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka vlada je predložila da tri srednjoeuropske države pošalju stotine vojnika i policajaca u pomoć Mađarskoj da zaštiti svoje granice od priljeva migranata u schengensku zonu, izjavili su u petak dužnosnici.

"Naša vlada je spremna pomoći Mađarskoj u zaštiti schengenske granice. Predlažemo zajedničku akciju V4", objavio je češki premijer Bohuslav Sobotka na svom profilu na Twitteru, misleći pritom na Višegradsku skupinu čije su članice Češka, Slovačka, Poljska i Mađarska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema - Migrantska kriza UŽARENA TELEFONSKA LINIJA Predsjednica razgovarala sa slovenskim kolegom Slika nije dostupna Novonastala situacija Predsjednica o slovenskoj odluci: 'Svaka država ima pravo štititi svoje granice'

Sobotka je rekao da će se ministri unutarnjih poslova tih zemalja sastati 8. listopada kako bi razmotrili tu ideju.

U Hrvatsku ušlo 97.367 imigranata: 'Ako Hrvatska ima otvorena vrata dopustite da odlučimo koja će to biti'

Češka novinska agencija CTK prenijela je izjavu ministra unutarnjih poslova Milana Chovaneca koji je rekao da bi ti planovi mogli uključivati slanje stotina čeških, poljskih i slovačkih vojnika i policajaca na južnu mađarsku granicu na nekoliko mjeseci.

Češka, Slovačka i Mađarska snažno se protive obveznim kvotama za raspodjelu 120.000 tražitelja azila po zemaljama članicama Europske unije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene