Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Ostojić u Opatovcu

U Hrvatsku ušlo 97.367 imigranata: 'Ako Hrvatska ima otvorena vrata dopustite da odlučimo koja će to biti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom dana u Hrvatskoj se očekuje ulazak sto tisućitog imigranta od početka ove krize.

17:02 - Od početka migracijske krize, 16 rujna, u Republiku Hrvatsku je do petka u 15 sati ušao 98.901 migrant, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Njemačka kritizira Mađarsku U Sloveniju ušlo 2.700 migranata, nitko nije zatražio azil Slika nije dostupna Ostojić: 'U izbjegličkom kampu nema nikoga, samo u Čepinu je pet osoba'

Od ponoći do 15 sati u Hrvatsku je ušlo 3.827 migranata preko graničnih prijelaza Tovarnik i Bapska te su tijekom noći i jutra vlakom i autobusima prevezeni prema mađarskoj granici.

U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu u 15 sati nalazilo se oko 800 migranta.

I dalje se očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije, navodi MUP RH na svojoj internetskoj stranici.

'Poruka je jasna'

U Hrvatsku je do danas ušlo 97.367 imigranata u kampu u Opatovcu je trenutno manje od 2.000 ljudi, a ostali su u transferu prema Baranjskom Petrovom Selu i Botovu, rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ministar je bio upitan i kako će zaustaviti priljev na jug. 'Poruka je jasna, Hrvatska se odlučila otvoriti vrata, a to je ovdje na ovom području, prolaz Bapska i Tovarnik. Tamo nema prolaza, imamo dovoljno snaga, uredili smo bazu da se dovede još bude li trebalo. Ako Hrvatska već ima otvorena vrata dopustite da odlučimo koja će to biti', poručio je Ostojić.

Komentirao je i dosadašnje kritike od strane HDZ-a. 'Ljudi iz HDZ-a koji razumiju situaciju, zadovoljni su, pa i povjerenik predsjednice kojemu nitko nije rekao što da kaže', rekao je Ostojić i dodao kako ne zna hoće li danas Tomislav Karamarko doći u Opatovac, ali da slobodno može doći.

KORAK DO ODLUKE Hoće li nam Mađari zatvoriti granicu?

Za vojsku kaže kako radi velik posao, logistiku, kako i treba u mirnodopsko vrijeme. 'To je puno efektnije nego da su kao ležeći policajci bili ležeći vojnici na granici koji mašu maslinovom grančicom', dodaje ministar Ostojić.

Do kraja dana ili noćas očekuje se prolazak 100.000-og migranta.

Povjerenik EU za migracije i unutarnje poslove u Opatovac dolazi u utorak. Razgovarat će o pokrivanju troškova, a Ostojić očekuje zajednički stav da se kriza zaustavi na granici s Grčkom i hot spotovima u Turskoj. (Hina/M.B.Đ./T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene