Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefonski razgovor

Cameron i Obama složni: 'Ne sumnjamo da je režim odgovoran za kemijski napad'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron i američki predsjednik Barack Obama, koji su u utorak razgovarali telefonski o Siriji, 'ne sumnjaju u odgovornost režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada' za 'kemijski napad' 21. kolovoza, objavio je Downing Street.

Dva čelnika "raspravljala su o važnom odgovoru na kemijski napad prošlog tjedna u Siriji", piše u priopćenju Cameronova ureda. "Dogovorili su se da sve raspoložive informacije potvrđuju da je došlo do kemijskog napada. Obojica su se dogovorila da nema sumnje u odgovornost Asadova režima", istaknuo je Downing Street.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U strahu od humanitarne katastrofe UŽARENA TELEFONSKA LINIJA 'Pritisak se mora izvršiti, moramo brzo djelovati' Slika nije dostupna Uzbuna na Bliskom istoku Sirija: Ovo su 34 najvjerojatnije mete mogućeg američkog napada

>> Biden: Nema sumnje da je sirijska vlada koristila kemijsko oružje

"Režimske snage vodile su vojnu operaciju kako bi preuzele nadzor nad zonom u rukama oporbe u tom trenutku, a nema dokaza da je oporba u stanju povesti takav kemijski napad", rekao je isti izvor.

Cameron je potvrdio da britanska vlada "još nije donijela odluku o specifičnoj prirodi" odgovora na taj napad, ali je ustvrdio da "će biti zakonit i specifičan za napad kemijskim oružjem".

U utorak je rekao da bi eventualna vojna intervencija trebala "odvratiti od upotrebe kemijskog oružja". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene