Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na civile

Biden: Nema sumnje da je sirijska vlada koristila kemijsko oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Joe Biden rekao je da je sirijska vlada odgovorna za napad kemijskim oružjem na civile izvršen prošlog tjedna.

Joe Biden kazao je kako nema sumnje da je sirijska vlada koristila kemijsko oružje u napadu na civile u predgrađu Damaska. 'Nema sumnje o tome tko je odgovoran za to užasno korištenje kemijskog oružja u Siriji: sirijski režim', rekao je Biden u govoru veteranima Američke legije u Houstonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Slika nije dostupna Pregrupiravanje snaga SAD razmatra mogućnost vojne intervencije u Siriji

>> Sirija: Ovo su 34 najvjerojatnije mete mogućeg američkog napada

'Oni koji koriste kemijsko oružje protiv muškaraca, žena i djece koji se ne mogu braniti, trebaju i moraju se smatrati odgovornima', rekao je Biden. Bijela kuća u utorak je priopćila da predsjednikBarack Obamajoš nije odlučio kako će SAD odgovoriti na taj napad koji se dogodio u predgrađu Damaska koje je u rukama pobunjenika.

Američki ministar obrane: Vojska je spremna za napad

Američke vojne snage spremne su za napad na Siriju, rekao je američki ministar obrane Chuck Hagel, javlja CNN. Dodaje kako će američke tajne službe uskoro dokazati kako je napad kemijskim oružjem izveo sirijski režim. 'Mislim da je prilično jasno da je u Siriji protiv civila korišteno kemijsko oružje. Mislim da će tajne službe i dokazati kako ga nisu koristili sirijski pobunjenici', rekao je Hagel.

Obama i Cameron razgovarali Siriji

Obama je telefonski u utorak razgovarao s britanskim premijerom Davidom Cameronom o Siriji, priopćila je Bijela kuća. Taj je razgovor dio međunarodnih konzultacija koje Obama vodi s drugim čelnicima o tome kako odgovoriti na napad sirijskog režima kemijskim oružjem.

Od napada u srijedu, Obama i njegovi najviši suradnici razgovarali su ukupno 88 puta telefonom sa stranim vođama, kazala je Bijela kuća, a sam Obama s Cameronom, koji je prekinuo godišnji odmor i vratio se u London zbog krize u Siriji, razgovarao je dvaput. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene