Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sveučilište u Cambridgeu upozorilo je svoje profesore da se ne rukuju sa muslimanskim ženama ni studentima s invaliditetom kako ih ne bi uvrijedili.


Savjet su izdali sa obrazloženjem kako su neki 'kulturno osjetljivi' na tradicionalni britanski stil pozdravljanja. Neki su profesori komentirali 'Ispada da smo potpuno ludi. Mi znamo procijeniti situaciju kada se rukovati s nekim, a kada ne'.

Vezani članci Riječki studenti u prvom covid info centru - 1 Kod njih više nema propuštenih poziva: Zdravstveni radnici su preopterećeni, pa ovdje na sva pitanja građana o koroni odgovaraju volonteri Koronavirus, ilustracija Na poznatom sveučilištu koronavirusom zaraženo gotovo 500 studenata, pozitivni i zaposlenici

Na web stranici sveučilišta navodi se 'Iako se čini beznačajno, ponašanje i jezik mogu uvrijediti osobe s invaliditetom'.
Ostale 'korisne' smjernice uključuju:
 

Možete koristiti uzrečicu 'Vidimo se sutra' sa slabovidnom osobom,
Ne naslanjajte se na invalidska kolica,
Obraćajte se osobi s invaliditetom, a ne njegovu asistentu ili psu.

Glasnogovornik Sveučilišta u Cambridgeu izjavio je da se upute primjene na muslimanske žene i osobe s određenim invaliditetom.
Sveučilište se ogradilo tvrdeći da su ovo praktični savjeti za intervju, s čime se profesori ne slažu budući da smatraju da i sami znaju kada i kako se s nekim rukovati.