Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik George W. Bush u subotu je proglasio "stanje elementarne nepogode" u četiri okruga u središnjem dijelu Floride koje je u petak pogodilo olujno nevrijeme s tornadom, te naredio da za postradalima u regiji pruži pomoć iz saveznih fondova.


Savezna pomoć će poslužiti kao "dopuna državnim i lokalnim naporima u području pogođenom snažnim olujama i tornadom 1. i 2. veljače. 

Vezani članci Udar groma, ilustracija Grom ubio 19-godišnjaka dok je radio na krovu: "Čak nije ni padala kiša" Slika nije dostupna Ciklon usmrtio najmanje 350 ljudi i potpuno uništio dva grada

Odlukom predsjednika savezni fondovi učinjeni su dostupnima pogođenim pojedincima iz okruga Lake, Seminole, Sumter i Volusia", izvijestio je CNN.

Stanovnici postradalog područja, u subotu pod kišom i vjerom raščišćavaju ruševine svojih kuća, tražeći vrijednosti i stvari koje im nisu uništene.

Broj žrtava nevremena u subotu se popeo na 20, kazali su u centru za hitna stanja okruga Lake, u kojem zatvorenici u prugastim zeleno-bijelim odorama pomažu u raščišćavanju ruševina.

Snažan vjetar i kiša, koja negdje prelazi u tuču veličine graška, otežavaju napore na otklanjanju posljedica vremenske nepogode na Floridi.