Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Guverner George Pataki u subotu je zatražio od predsjednika Georgea W. Busha da proglasi stanje elementarne nepogode za četiri okruga na zapadu američke savezne države New York.


Nakon što su jučerašnje snježne padaline izavale tri ljudske žrtve i ostavile bez struje više od 340.000 domova i lokala te izazvale blokadu prometnica u široj okolici grada Buffala. 

Vezani članci Snažan snijeg zabijelio Split - 3 Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji Zmija (Foto: Screenshot/YouTube) Divovska zmija izazvala pravi kaos, uglavnom zato što su je svi htjeli snimiti

Oko 60 cm snijega palo je u petak u Buffalu, što je nezabilježena količina za listopad od početka mjerenja Nacionalne meteorološke službe 1869. godine.

Predstavnici elektroopskrbe rekli su da su njihove ekipe na terenu, ali će im trebati nekoliko dana da stanovnici pogođenih područja opet dobiju struju.

Za promet je zatvorena glavna autocesta koja povezuje Buffalo i
Rochester, kao i brojne lokalne prometnice, a zimska služba uklanja nanose snijega koji su ove godine iznenadili stanovnike tog područja smještenoj između jezera Erie i Ontario, poznatog po oštrim zimama.