Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u kraljevskoj kapeli

Objavljena fotografija posljednjeg počivališta Kraljice Elizabete II.: Pogledajte kako izgleda njezin grob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Buckinghamska palača u subotu je objavila fotografiju posljednjeg počivališta kraljice Elizabete u kraljevskoj kapeli u Windsoru, koje se sastoji od nadgrobnog kamena s njezinim imenom, imenom njezinih roditelja i supruga princa Filipa.

Nadgrobni spomenik od belgijskog mramora nalazi se u Memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI., koju je kraljica Elizabeta 1962. odredila za posljednje počivalište svoga oca Georgea VI. Kraljica je ondje pokopana u ponedjeljak nakon državnog pogreba u Westminsterskoj opatiji.

Mjedenim slovima ispisano je "George VI 1895-1952 / Elizabeth 1900-2002" u prva dva reda, nakon čega slijedi amblem u obliku zvijezde te potom "Elizabeth II 1926-2022 / Philip 1921-2021" u posljednja dva reda.

Pročitajte i ovo Kraljica Elizabeta "Kako jaka fotografija" Dosad neviđene fotografije kraljice Elizabete sve su dirnule do suza, a pokazuju kada je to bila najsretnija

Sestra kraljice Elizabete, princeza Margaret također je pokopana u kapeli u dvorcu Windsor zapadno od Londona.

Pročitajte i ovo Matthew Magee Zna se i tko je Pogledajte zašto svi pričaju o zanimljivom čovjeku ispred lijesa kraljice Elizabete, baš je zapeo za oko: "Ne mogu ga prestati gledati"

Elizabeta je umrla 8. rujna u dvorcu Balmoral, svom ljetnom odmaralištu u škotskim brdima, nakon 70 godina provedenih na tronu. Kralj je postao njezin sin Charles.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene