Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

UŽIVO IZ LONDONA

Reporterka Dnevnika Nove TV na ispraćaju Elizabete II.: "Sve je prošlo besprijekorno. Trebat će vremena da se sada sve vrati u normalu"

Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac prati događaje u Londonu. Ona je izvijestila o detaljima ispraćaja kraljice Elizabete II.

Javne formalnosti kraljičina ispraćaja su završene.

"Od velebne westminsterske opatije pa sve do intime kapele svetoga Georgea, sve je prošlo besprijekorno, baš kao što je bila besprijekorna vladavina Njezina Veličanstva kraljice Elizabete II.", kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

U tom finalnom javnom činu, s kraljičina lijesa skinuti su najvidljiviji simboli kraljevske vlasti: žezlo, kugla i kruna.

Bit će uskoro vraćeni u London Tower, a za sada su položeni na oltar.

Nakon toga, uz zvuk gajdi lijes je spušten, a potom je otpjevana i nova himna "Bože čuvaj kralja".

Svijet je ispratio kraljicu, a navečer će njezina obitelj ispratiti svoju majku, baku, prabaku.

Na pitanje hoće li u utorak sve normalno funkcionirati i hoće li se sve vratiti u normalu, Štrbac je kazala kako nitko ne može točno reći kad će sve početi normalno funkcionirati.

Ono što je sigurno je da je štićena osoba koja je zahtijevala najviše sigurnosne protokole, američki predsjednik Joe Biden napustio Ujedinjeno Kraljevstvo oko dva sata nakon završetka kraljevske ceremonije u Westminsteru.

Dio dužnosnika još uvijek je u Londonu, a dio ih je otišao, ali trebat će vremena da se sve vrati u normalu. Dio Londona oko Westminstera još uvijek je u potpunosti zatvoren za promet.

Pročitajte i ovo Oproštaj Kraljičin sprovod VELIKA GALERIJA Pogledajte dirljive prizore kako su se Velika Britanija i kraljevska obitelj oprostili od Elizabete II.

Pročitajte i ovo Kraljica Elizabeta Obožavala ga je Cvijeće na kraljičinu sprovodu skriva posebnu simboliku, a evo i što ga povezuje s njenim najljepšim danom u životu

"Ima tu jako puno posla: treba maknuti silne barijere koje su postavljene, treba maknuti oko 36 kilometara ograda koje su postavljene, očistiti ceste koje su zbog prolaska kočije s lijesom bile posute pijeskom.

Ne treba zaboraviti ni da su još tisuće ljudi u središtu Londona, javni prijevoz ne može sve odjednom progutati.

Trebat će vremena da se riješe zastoji u zračnom prometu i da se nadoknade svi otkazani letovi, tako da će ovih dana u Londonu trebati jako puno strpljenja", rekla je Štrbac.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene