Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgredi uoči referenduma

U tučnjavi ispred turskog konzulata u Bruxellesu ozlijeđeno više osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U "teškim izgredima" u četvrtak poslijepodne ispred zgrade turskog konzulata u Bruxellesu u kojima su sudjelovali pristaše i protivnici turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, "više osoba je ozlijeđeno", priopćila je belgijska policija.

"Izbili su ozbiljni izgredi između pristaša i protivnika turskog režima na javnoj prometnici ispred turskog konzulata. Više osoba je ozlijeđeno. Prevezeni su u bolnicu", rekla je za AFP glasnogovornica briselske policije Ilse van de Keere.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slika nije dostupna Nakon kritika na račun Erdogana Masovna tučnjava u turskom parlamentu, zastupnici se popeli na klupe i udarali jedni druge

Belgijski premijer Charles Michel je u četvrtak navečer osudio izgrede na Twitteru. "Belgijska vlada zalaže se za nultu toleranciju prema izgredima u vezi s turskim referendumom. Oštro osuđujem nasilje ispred konzulata".

Izgredi se događaju u času kada Turci koji žive u Belgiji mogu od 27. ožujka do 9. travnja u konzulatima u Bruxellesu i Antwerpenu glasovati na referendumu o proširenju ovlasti turskog predsjednika.

U Turskoj se referendum održava 16. travnja.

Glasnogovornica policije nije rekla ništa o broju ozlijeđenih ni o vrsti njihovih ozljeda, pozivajući se na "osjetljivu" situaciju.

Briselsko državno odvjetništvo provodi istragu.

Firat, novinska agencija bliska kurdskim separatistima u Turskoj, izvijestila je da su tri osobe kurdskog podrijetla koje su došle glasovati izbodene nožem u tim izgredima za koje su, tvrdi agencija, odgovorni pristaše AKP-a, islamsko-konzervativne stranke na vlasti u Turskoj.

Kampanja za taj referendum potaknula je veliku napetost između turskog čelništva i nekih europskih zemalja pošto su ove zabranile turskim ministrima da održe skupove potpore referendumu na njihovu teritoriju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene