Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon rezolucije

Brnabić sasula paljbu na Hrvatsku: "Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju"

Ana Brnabić
Ana Brnabić Foto: Afp
Predsjednica Narodne Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić komentirala je kontroverznu Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu koju je usvojila Crna Gora.

Skupština Crne Gore u petak je prihvatila da se dnevni red sjednice parlamenta dopuni prijedlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu. U crnogorskom parlamentu održana je burna rasprava, koja je završila u ranim večernjim satima, a rezolucija je dobila potrebnu podršku zastupnika. Glasala su 42 od 81 zastupnika u parlamentu, 41 je bio za, a jedan protiv.

Predsjednica Narodne Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić komentirala je taj prijedlog u emisiji Hit Tvit na Pinku rekavši da je to velika i važna stvar. Naglasila je da je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu zbog rezolucije o Jasenovcu, koju je Podgorica usvojila u petak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Njemačkoj Muškarac nožem napao policijsku patrolu: Policajci ga upucali

Pročitajte i ovo Američki predsjednik Joe Biden Iza kulisa Cure detalji o Bidenu: Njegovi suradnici mjesecima znali da nije sposoban za novi mandat

Premijer Andrej Plenković rekao je nakon toga da rezolucija šalje namjernu politiku podjele unutar te zemlje te da je riječ o instrumentalizaciji "jedne druge države u regiji".

Brnabić je rekla da smatra da je to velika i važna stvar, piše Blic.

Pročitajte i ovo DHMZ upalio crveni meteoalarm za dio zemlje Zaštitite se na vrijeme Ipak crveni meteoalarm: DHMZ uključio najveću razinu upozorenja, najgore se očekuje u dvije regije

"Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija dužnosnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili kosponzori srebreničke rezolucije", rekla je.

Naglasila je da joj je nevjerojatno to da Hrvatska prijeti Crnoj Gori njihovim europskim putem te dodala da će biti zanimljivo vidjeti hoće li ih stvarno blokirati zbog rezolucije.

"Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju", rekla je Brnabić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene