Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštitite se na vrijeme

Ipak crveni meteoalarm: DHMZ uključio najveću razinu upozorenja, najgore se očekuje u dvije regije

DHMZ upalio crveni meteoalarm za dio zemlje
DHMZ upalio crveni meteoalarm za dio zemlje Foto: Getty Images
DHMZ je upalio crveni i narančasti meteoalarm za četiri regije zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena i visoke temperature.

Prvog dana srpnja Hrvatsku očekuje nagla promjena vremena. Nakon izrazito vrućeg, ljetnog vikenda, do promjene će prvo doći na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, dok bi u noći s ponedjeljka na utorak pljuskova moglo biti posvuda.

DHMZ je za ponedjeljak isprva upalio četiri narančasta meteoalarma za osječku, zagrebačku, riječku i dubrovačku regiju, no naknadno su upalili crveni meteoalarm za zagrebačku i osječku regiju, s tim da se u zagrebačkoj regiji nevrijeme očekuje već do 15 sati.

U osječkoj regiji, za koju je upaljen crveni meteoalarm, najavljeno je moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujni vjetar i tuču od 19 sati. Minimalna temperatura prelazit će 20 stupnjeva.

Vjerojatne su rasprostranjene i snažne oluje te postoji opasnost od munja, tuče, bujica i olujnog vjetra, upozorava DHMZ.

"Treba očekivati prekide u prometu i u opskrbi energijom. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti", stoji u obavijesti.

Pročitajte i ovo Gužva u prometu Radovi u Zagrebu Putnici, pripremite se na pakao: Brojne linije voze izmijenjenim trasama, ukidaju se autobusna stajališta

I za zagrebačku regiju upaljen je crveni meteoalarm, pogoršanje vremena najavljeno je za već oko 15 sati. Velika je vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme, a DHMZ je upozorio na olujni vjetar i tuču te pozvao građane da se zaštite od munja.

DHMZ upalio crveni meteoalarm za dio zemlje Upaljeni crveni i narančasti meteoalarmi Foto: DHMZ

Na riječkoj regiji do promjene vremena trebalo bi doći u večernjim satima, oko 21 sat. Kao i u Zagrebu i Osijeku, velika je vjerojatnost za lokalno grmljavinsko nevrijeme, prolazno olujni vjetar i tuču.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici Ogromne gužve Totalni kaos na prilazima Zagrebu: Kilometarske kolone zbog nesreća, na ovom dijelu je najgore

Narančasti meteoalarm upaljen je u dubrovačkoj regiji zbog visokih temperatura. Starije, bolesne i djecu DHMZ je posebno upozorio na toplinski val jer će maksimalna temperatura prelaziti 32 stupnja.

Izmjerene su niske vrijednosti UV zračenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene