Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oporba se protivi

Burno u crnogorskoj skupštini, usvojena Rezolucija o Jasenovcu: "Ovo je sramota što radite..."

Aktualno Galerija Parlament Crne Gore - 4 Parlament Crne Gore - 4 Foto: Vijesti u 17 Parlament Crne Gore - 3 Parlament Crne Gore - 3 Foto: Vijesti u 17 Parlament Crne Gore - 2 Parlament Crne Gore - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Parlament Crne Gore - 1 Galerija 1/4 >>
Zastupnici crnogorske skupštine raspravljali su o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu tijekom koje su članovi oporbe optužili prosrpske članove da rade po nahođenju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Zastupnici u crnogorskom parlamentu usvojili su u petak Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen, glasovima 41 zastupnika vladajuće koalicije.

Jedan zastupnik bio je protiv dok oporba i nekoliko zastupnika vlasti nisu prisustvovali glasanju. Crnogorski parlament broji ukupno 81. zastupnika. Oporbeni zastupnici nisu, kako su i najavilil, sudjelovali u izglasavanju rezolucije jer smatraju da na ovaj način službeni Beograd zloupotrebljava svoj utjecaj u Crnoj Gori.

Rezoluciju je podržala većina zastupnika Pokreta Europa Sad premijera Milojka Spajića, prosrpske desnice predsjednika parlamenta Andrije Mandića, Demokrate Alekse Bečića i SNP umjeren prosrpske partije.

Burno je bilo u Skupštini Crne Gore tijekom rasprave o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu, koja je na dnevni red uvrštena na prijedlog predsjednika parlamenta Andrije Mandića. Vođu prosrpske i proruske desnice, crnogorska oporba optužuje da je to učinio kršeći poslovnik. Rezoluciju nazivaju manipulacijom, uz tvrdnju da iza nje zapravo stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ovo je sramota što radite. Ovo je sramota za parlament, ali ja vam kažem, proći će i ovo. I ovo će da prođe“, rekao je Andrija Nikolić iz Demokratske partije socijalista.

Pročitajte i ovo Objavljeni detalji USKOK-ove akcije Akcija Uskoka Otkriveni detalji velike akcije u Zagrebu, Splitu i Bjelovaru: Evo kako je djelovalo zločinačko udruženje

"Jutros se gospodin Vučić malo nervozan probudio, pa je uputio jednu onako rečenicu da neće biti usvojena rezolucija i po pravilu vi ćete glasati za nju, a gospodin Vučić će vam uputiti isprike i moći ćete se malo relaksiranije osjećati. Eto to je jedino pravilo koje važi za vas“, rekao je Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative.

"Nije problem u osudi genocida, poštovani građani Crne Gore i volio bi da ovaj segment čujete. Problem je što je Jasenovac klasična politička trgovina i pokušaj opravdavanja parlamentarne većine za glasanje u UN-u vezano za rezoluciju o Srebrenici“, rekao je Dritan Abazović iz Ujedinjene reformske akcije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene