Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Britanska nuklearna podmornica sudarila se s brodom kod Gibraltara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudar britanske nuklearne podmornice s trgovačkim brodom dogodio se u utorak tijekom vježbe, a sve je prošlo bez težih oštećenja.

Jedna od najnovijih britanskih nuklearnih podmornica uplovila je u Gibraltar nakon što se tijekom vježbe sudarila s trgovačkim brodom, izvijestio je u četvrtak BBC.

Kraljevska mornarica pokrenula je istragu o incidentu podmornice HMS Ambush uz obale tog britanskog prekomorskog teritorija.

U sudaru koji se dogodio u utorak oko 13.30 sati plovilo je oštećeno, a ozlijeđenih među članovima posade nema, priopćila je mornarica.

"U kontaktu smo s posadom trgovačkog broda i prve informacije govore da nije pretrpio teža oštećenja", stoji u priopćenju.

Na fotografijama uplovaljavanja HMS Ambusha u Gibraltar vide se oštećenja na prednjem dijelu zapovjednog tornja.

Jedna od triju podmornica klase Astute, najvećih i najnaprednijih britanskih napadačkih podmornica, HMS Ambush je duga 97 metara, stoji 1,6 milijardi funti i opremljena je torpedima i krstarećim raketama Tomahawk.

Stanovnici Gibraltara i južne Španjolske prosvjedovali su 2000. kada je ondje uplovila britanska nuklearna podmornica HMS Tireless zbog popravka cijevi za hlađenje nuklearnog reaktora.

Zbog zabrinutosti za okoliš kampanju je tada pokrenuo i Greenpeace. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene