Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog obilnih kiša

Brazil: Zatvorene dvije nuklearne centrale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Angre dos Reis, grada na turističkom području južno od Rija de Janeira, gdje je dugotrajna i obilna kiša ovih dana odnijela 44 života, zatražio je u nedjelju da nuklearne centrale Angra I i Angra II privremeno prekinu s radom iz opreza.

'Ne treba se izlagati riziku, moramo spriječiti moguće probleme', rekao je Tuca Jordao, gradonačelnik tog turističkog grada, 159 km od Rija, u kojemu su jedine dvije brazilske nuklearke. Jordao je kazao da nema nikakvih operativnih problema ni radioaktivnog curenja u samim centralama, ali je riječ o mjeri opreza, pošto je cesta od Rija do luke Santos (država Sao Paulo) preko Angre zatrpana na nekoliko mjesta zbog odrona zemlje i stanovnici se ne bi mogli evakuirati u slučaju incidenta u centralama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD ima povjerenja Rusija gradi nuklearku u Venezueli Slika nije dostupna 'Nije kritično' Požari blizu Sarova: Nema opasnosti od nuklearne katastrofe

Po novim podatcima objavljenim u nedjelju navečer, u odronu zemlje zbog jake kiše poginule su 44 osobe, među kojima 29 na turističkom otoku Ilhi Grande i 15 u središtu grada Angre. Ovime se broj žrtava u državi Riju gdje je više od 4.000 ljudi moralo otići iz svoga doma, popeo na 66, objavila je civilna zaštita. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene