Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražuju se navodi

Borci ISIS-a zaraženi opasnom bolešću?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija istražuje izvještaje.

Prema tri medija, neodređni broj militanata pokazuju znakove ebole te su se pojavili u bolnici u Mosulu, gradu pod njihovom upravom, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Pojava ospica - 1 Niska procijepljenost WHO upozorava na poznatu bolest, a cijepljenje u Hrvatskoj stagnira: "To brine svakog roditelja" Slika nije dostupna Njemačka donira novce Merkel poziva na reformu WHO-a nakon ebole: 'Trebali smo reagirati prije'

Izvještaji nisu potvrđeni, a glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije Christy Feig rekao je da organizacija pokušava stupiti u kontakt sa službenicima u područjima pod upravom ISIS-a te im ponuditi pomoć.

Mosul je pod kontrolom ISIS-a od lipnja 2014. a tijekom posljednjih nekoliko tjedana militanti su navodno pogubili više desetaka liječnika jer su odbili liječiti ozlijeđene borce.

Otkriveno gdje je i kako počela strašna epidemija koja je do sada ubila 7500 ljudi

Navodno je ebola zahvatila borce ISIS-a nakon što su im se pridružili zaraženi borci iz Afrike.

Podsjetimo, epidemija ebole zahvatila je zemlje zapadne Afrike. Početak boelsti karakteriziran je simptomima koji sliče gripi: visoka vrućica, generalizirana malaksalost, bolovi u glavi, grlu i mišićima, izraženo povraćanje i proljev, a u kasnijoj fazi nastaje poremećaj u zgrušavanju krvi, te dolazi do stvaranja ugrušaka u krajnjim žilicama svih organa i time njihovo oštećenje i zatajivanje, a zatim unutarnje krvarenje, što se manifestira krvavim osipom po koži, povraćanjem krvi i krvavim proljevima.

Na žalost, za sve to još ne postoji lijek i preostaje nam tek njega o oboljelima u nadi da će se simptomi ublažiti i u nekom trenutku potpuno nestati. 

Do sada je od ebole umrlo 7.500 osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene