Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetska zdravstvena organizacija istražuje izvještaje.


Prema tri medija, neodređni broj militanata pokazuju znakove ebole te su se pojavili u bolnici u Mosulu, gradu pod njihovom upravom, piše Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna WHO: Smanjena je opasnost od širenja ebole u druge zemlje, no borba ne prestaje Slika nije dostupna Više od 10.000 umrlih od ebole

Izvještaji nisu potvrđeni, a glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije Christy Feig rekao je da organizacija pokušava stupiti u kontakt sa službenicima u područjima pod upravom ISIS-a te im ponuditi pomoć.

Mosul je pod kontrolom ISIS-a od lipnja 2014. a tijekom posljednjih nekoliko tjedana militanti su navodno pogubili više desetaka liječnika jer su odbili liječiti ozlijeđene borce.

Otkriveno gdje je i kako počela strašna epidemija koja je do sada ubila 7500 ljudi

Navodno je ebola zahvatila borce ISIS-a nakon što su im se pridružili zaraženi borci iz Afrike.

Podsjetimo, epidemija ebole zahvatila je zemlje zapadne Afrike. Početak boelsti karakteriziran je simptomima koji sliče gripi: visoka vrućica, generalizirana malaksalost, bolovi u glavi, grlu i mišićima, izraženo povraćanje i proljev, a u kasnijoj fazi nastaje poremećaj u zgrušavanju krvi, te dolazi do stvaranja ugrušaka u krajnjim žilicama svih organa i time njihovo oštećenje i zatajivanje, a zatim unutarnje krvarenje, što se manifestira krvavim osipom po koži, povraćanjem krvi i krvavim proljevima.

Na žalost, za sve to još ne postoji lijek i preostaje nam tek njega o oboljelima u nadi da će se simptomi ublažiti i u nekom trenutku potpuno nestati. 

Do sada je od ebole umrlo 7.500 osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook