Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: Afp

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Bjelorusija natjerana zatvoriti granicu s Litvom, Poljskom i Ukrajinom.


''Primorani smo povući trupe s ulica, kako sam govorio, i da polovicu vojske mobiliziramo i zatvorimo državnu granicu sa zapada, prije svega s Litvanijom i Poljskom. Primorani smo ojačati državnu granicu s našom bratskom Ukrajinom'', rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko govoreći na ženskom forumu "Za Bjelorusiju''.

Vezani članci Bjeloruske snage počele privoditi prosvjednike u Minsku Kaos na ulicama Minska: Muškarci u uniformama i s fantomkama privode prosvjednike Prosvjed u Bjelorusiji - 5 Bjelorusi ponovno na ulici: Više od 100.000 ljudi preplavilo glavni grad na prosvjedu protiv Lukašenka

Kazao je da je posljednjih dana morao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ministrom obrane izgraditi zajedničku zaštitu savezne države.

''Pojačali smo davno zaboravljene vojne vježbe koje se danas održavaju na zapadu naše zemlje. Odlučili smo provesti ove vježbe u vezi s aktualnom situacijom, u dvije faze. Druga faza bit će posvećena vama, našim ženama'', prenosi Lukašenkove riječi Sputnik.rs.

Lukašenko je pozvao stanovnike Litve, Poljske i Ukrajine da zaustave političare i spriječe rat. ''Ne želim da moja zemlja ratuje. Štoviše, ne želim da se Bjelorusija i Poljska, Litva pretvore u bojno polje, gdje se neće rješavati naša pitanja. Zaustavite svoje lude političare, ne dozvolite da izbije rat'', naglasio je.