Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da su bez njegova znanja druga dva člana Predsjedništva, Haris Silajdžić i Željko Komšić, sastali u Zagrebu s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.


"Ovakva praksa teško može dovesti do razvoja BiH i gradnje povjerenja u Predsjedništvu", izjavio je Radmanović kako ga citiraju banjalučke "Nezavisne novine".

Vezani članci Slika nije dostupna U Bratuncu pokopan 31 Bošnjak ubijen 1992. Slika nije dostupna Srbi najavili mogućnost povlačenja iz institucija BiH

Sastanak Silajdžića i Komšića s Mesićem, održan navodno u nedjelju, bio je iznenađenje i za većinu medija u BiH koji su o tome jedva izvijestili.

Iz ureda predsjednika Mesića doznaje se da se hrvatski predsjednik pridružio dvojici članova Predsjedništva BiH na privatnoj večeri u Zagrebu. S predsjedateljem Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem službeno je razgovarao tijekom boravka u Crnoj Gori 15. i 16. studenoga.

Radmanović je kazao kako do njega nije došla nikakva službena obavijest o tom susretu te iskazao čuđenje zbog čega je on uopće bio potreban kada se zna da bi Mesić za nekoliko dana svakako trebao doći u službeni posjet Sarajevu.

"To otvara mnoga pitanja: zašto ovako iznenada, zašto tajno i hoće li se sada svaki član Predsjedništva ponašati na ovaj način", kazao je Radmanović te postavio pitanje što bi se dogodilo kada bi se on, na poziv nekog srpskog biznismena, "kao slučajno sastao s Borisom Tadićem".

Na sličan način reagirao je i ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić, koji je kazao kako ni njegovo ministarstvo nije znalo ništa o putu u Zagreb što se smatra neprihvatljivom praksom.

"Visoki dužnosnici u Sarajevu spremni su za svako putovanje u Beograd optuživati dužnosnike iz Republike Srpske, a u praksi se ponašaju kako njima odgovara zaobilazeći državne institucije", kazao je Ivanić.

Susret Mesića sa Silajdžićem i Komšićem, prema medijskim navodima, organizirao je hrvatski poduzetnik podrijetlom iz BiH Petar Jozelić, koji je ujedno blizak prijatelj hrvatskog predsjednika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju