Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gala večer

Američki predsjednik pun šala i dosjetki o svojoj dobi: Nije se štedio, ali nisu ga ni drugi

Aktualno Galerija Joe Biden - 2 Joe Biden - 2 Foto: DNEVNIK.hr Joe Biden - 3 Joe Biden - 3 Foto: DNEVNIK.hr Roy Wood Jr. Roy Wood Jr. Foto: DNEVNIK.hr +0 Joe Biden - 1 Galerija 1/4 >>
Američki predsjednik bio je pun šala i dosjetki o svojoj dobi na gala večeri za dopisnike iz Bijele kuće. Nije se štedio, ali nisu ga ni drugi štedjeli.

"Trebaju nas inspirirati događaji u Francuskoj. Francuzi su digli pobunu kad su dob za odlazak u mirovinu podigli na 64. Za to vrijeme mi u Americi imamo 80-godišnjaka koji nas preklinje da mu damo da radi još četiri godine. Preklinje nas!“, rekao je komičar Roy Wood Jr.

Gala večera za novinare tradicionalna je američka demonstracija slobode govora i ismijavanja moćnika. Donald Trump bio je prvi nakon gotovo 40 godina koji na njih nije dolazio. Joe Biden se, naprotiv, i sam okušao u ulozi standup komičara.

"Mogli biste pomisliti da mi se ne sviđa Rupert Murdoch. To jednostavno nije istina. Kako mi se ne bi sviđao, kad u usporedbi s njim izgledam kao Harry Styles? I onda sam vam ja star?!“, našalio se Biden.

Pročitajte i ovo Maja Grba Bujević - 1 Iznervirala se Ovo morate vidjeti: Reporterka Dnevnika Nove TV pitala šeficu Hitne o slučaju Sisak, pogledajte kako je reagirala - "To danas nije tema"

Komedijaš amater nakon svog je nastupa morao istrpjeti kanonadu profesionalca.

"Drago mi je što sam ovdje. Oh, samo malo... Gospodine predsjedniče, mislim da ste ostavili neke svoje povjerljive dokumente... Da, jeste. Ne, nemojte mu ih dati! Ja ću ih spremiti na sigurno. Ne zna on kamo će s njima...“, nasmijao je publiku ponovno Roy Wood Jr.

Večer za dopisnike protekla je i uz dozu ozbiljnosti. Reportera Austina Ticea zarobila je Sirija, a dospinika Evana Gershkovicha Rusija, pod optužbama za špijunažu. Moguće je i da je otet za razmjenu, kao što je lani bio slučaj sa sinoć nazočnom košarkašicom Britney Griner, koju je ruska država zatvorila zbog manje količine ulja od hašiša, pa zamijenila za okorjelog ruskog trgovca oružjem.

"Uvjeravam vas da pakleno radim kako bih ih vratio kući“, kazao je američki predsjednik.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov PRIJETNJE IZ RUSIJE SAD odbio izdati vize ruskim novinarima, Lavrov poručio: "Pronaći ćemo odgovor koji će Amerikanci još dugo pamtiti"

Počast sedmoj sili odao je i jedan od najpoznatijih republikanaca, bivši guverner Kalifornije, poznat i kao Terminator, odnosno Conan Barbarin.

Premda ste mi znali postavljati pitanja koja su me strahovito živcirala, podsjećam sebe da vi zapravo radite posao od općeg značaja. Vi ste saveznik naroda. Zato nikad nemojte prestati rasvjetljavati istinu i infomirati javnost.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene