Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primirje na pomolu

Berlusconi pohvalio koalicijske pobunjenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi znakovi da će između talijanskoga premijera Silvija Berlusconija i pobunjenika u njegovoj koaliciji nastupiti primirje pojavili su se, jer je taj konzervativni čelnik pohvalio neke otpadnike zbog 'konstruktivnog pristupa'.

Berlusconijeve riječi kao maslinovu grančicu doživljavaju pristaše Gianfranca Finija, predsjednika donjega doma parlamenta koji je u srpnju dramatično prekinuo suradnju s dugogodišnjim saveznikom i osnovao vlastiti zastupnički klub u parlamentu. Zbog toga loma, počelo se nagađati o prijevremenim izborima jer Berlusconijeva većina nije sigurna ako se dvije skupine ne pomire.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Berlusconi je u srijedu rekao da su neki pripadnici Finijeve nove skupine pokazali konstruktivan pristup te da će - nastavi li se tako - 'biti, naravno, moguće obnoviti jedinstvo bez kojega bi odluke bile samo bolne i konačne'. Glasnogovornik Berlusconijeve stranke Naroda slobode Daniele Capezzone rekao je u četvrtak da su premijerove riječi 'posljednja ponuda razumnijim pripadnicima' Finijeve skupine. Italo Bocchino, jedan od Finiju najodanijih zastupnika, odgovorio je da je njegova skupina spremna surađivati s vladom, ali zahtijeva prestanak kampanje protiv Finija koju provode mediji bliski Berlusconiju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene