Papa je dosad bio i Banjaluci, dao je snažne riječi i zahtjeve, nisu se ispoštovali, rekao je banjalučki biskup.


Posjet Sarajevu, ali i kratak razgovor s papom Franjom, ostavio je veliki dojam i na banjalučkog biskupa Komaricu.

Vezani članci Slika nije dostupna PAPA ZAOBIŠAO PROTOKOL - Zadržao se s djecom i rukovao se s osobljem zračne luke Slika nije dostupna Poznata lica domaće scene: Vjera je ono što ih spaja

'Naš vjerujući narod mi je rekao tko može kao Bog, jučer je stvarno bio Božji dar, svima nama u BiH i katolicima i nekatolicima', rekao je banjalučki biskup, msgr. Franjo Komarica.

No, iskustvo ga, kaže, uči drugačije.

'Papa je dosad bio i u Banjaluci, dao je snažne riječi i zahtjeve, nisu se ispoštovali, pogotovo od strane političkih moćnika, lokalnih i međunarodnih. Bojim se da su prevelika očekivanja postavljena, treba biti realan i vidjeti tko što može i kako može. Pitanje čiji su slugani naši političari, nekog svoga malog ega ili možda ipak izvana utjecajnih krugova, političara koji ovdje žele imati kontrolirani kaos', kaže biskup.

Papa napustio Sarajevo - Ovo je njegova zadnja poruka prije odlaska

Nije slučajno da je posjet BiH Papa odabrao upravo uoči sastanka sedam najrazvijenijih zemalja svijeta, ističe banjalučki biskup.

'Papa apelira kao jedan neosporni moralni autoritet na savjest, na vjerodostojnost tih odgovornih ljudi koji se brinu za čovječanstvo i dakako ovog ovdje malog područja jugoistočne Europe, i još manje BiH, ali šteta to Papa dobro zna da se prema nama ovi veliki koji emitiraju onda naši mali, ponašaju tako egoistično prema nama', rekao je.

Papine poruke ne smiju se zaboraviti, no najprije treba poraditi u svom dvorištu, slikovit je bio biskup.

'Gradite mostove, zaboravite što je nažalost bilo, pravimo pravi iskorak prema boljem, onda će sigurno reakcije međunarodnih predstavnika morati biti barem malo drugačije, hvala Bogu da se to dogodilo, sigurno neće biti ništa isto kao da Papa nije došao', zaključio je.

U prilogu pogledajte odgovor reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Petrović na pitanje može li Papin posjet išta promijeniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju