Obavijesti Video Pretražite Navigacija

B92 - snimka navodnih zločina nakon Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beogradska televizija B92 prikazala je u petak u svojoj informativnoj emisiji dio snimke iz kolovoza 1995. na kojoj se vidi, prema tvrdnjama B92, kako su se sa srpskim vojnicima, ali i civilima koji su napuštali Krajinu nakon hrvatske vojne akcije Oluje, obračunavali pripadnici hrvatske paravojne formacije.

Kako je objavljeno na B92, video snimka se nalazi u dokaznom materijalu tužiteljstva u Den Haagu, a na njoj u zabilježeni događaji od 7. i 8. kolovoza 1995. Televizija je najavila da će 5. kolovoza u 19 sati u cjelini prikazati film "Oluja nad Krajinom".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olakotne okolnosti Nevjerojatne presude: Bizarni razlozi zbog kojih pedofili, silovatelji i ubojice ranije izlaze iz zatvora u Hrvatskoj Privođenje Tina Šunjerge (Foto: Arhiva/Dusko Jaramaz/) nezamislivi pokolji Najveći zločini koji su šokirali Hrvatsku: Najgrozomornija ubojstva lede krv u žilama

Na snimci prikazanoj u petak koju možete pogledati ovdje vidi se kako su se sa srpskim vojnicima, ali i civilima koji su napuštali Krajinu nakon Oluje, obračunavali pripadnici hrvatske paravojne formacije "Crne mambe" i pripadnici odreda "Hamze" Armije Bosne i Hercegovine, čije je učešće u Oluji manje poznato.

Ta snimka ratnih zločina napravljena je amaterskom kamerom, a snimatelji su i sami sudionici događaja. 

Video zapis sadrži scenu ubojstva Srbina koji se predao i sjedi na zemlji s podignutim rukama, paljenje kuća izbjeglog stanovništva s područja od Gline do Dvora na Uni, kao i maltretiranje staraca izbjeglica iz presretnute kolone.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene