Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjekirom ubio suprugu, kćer, roditelje i punca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi zločin potresao je Austriju. Muškarac star 39 godina sjekirom je ubio suprugu, sedmogodišnju kćer, roditelje i punca. Muškarac se sam predao policiji te kazao kako je ubojstva učinio zbog financijskih nevolja.

Ubojica, 39-godišnji muškarac iz Gornje Austrije, pojavio se u srijedu ujutro u policijskoj postaji u Beču i policajcima rekao da je sjekirom ubio svoju suprugu i sedmogodišnju kćer u Beču te svoje roditelje i punca u Gornjoj Austriji.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

Kratko nakon toga, policija je u stanu u Beču pronašla tijela supruge i djeteta, a kasnije su u Ansfeldenu i Linzu pronađena i ostala tijela.

Kao motiv umorstva muškarac je naveo financijske nedaće. Rekao je da je od obitelji posudio novac ali da su mu poslovi propali. Htio je poštedjeti obitelj te "sramote", izjavio je policiji.

Počinitelj, koji je studirao publicistiku i radio kao samostalni savjetnik za odnose s javnošću, ostavio je na mjestima zločina pisma u kojima moli za oprost. Nakon toga je bezuspješno pokušao oduzeti sebi život.

Ubojica je zločine počinio na posebno brutalan način, izjavio je u srijedu ujutro u Beču glasnovornik policije. Žrtve je ubijao ciljanim udarcima sjekirom u glavu.

Prema prvim policijskim spoznajama, suprugu i sedmogodišnju kćer ubio je u utorak prije podne u zajedničkom stanu u Beču.

Nakon toga otputovao je u Linz, gdje je ubio punca. Nekoliko sati kasnije ubio je i svoje roditelje u njihovoj kući u Ansfeldenu kraj Linza.

Sjekiru kojom je izvršio zločine sakrio je u naprtnjači u svome automobilu.

U srijedu ujutro, u 3.20, naposlijetku se pojavio u policijskoj postaji u Beču. Ondje je bio "vrlo sabran" i nije pokazivao osjećaje, izjavio je novinarima glasnogovornik policije. "U mome stanu leže moja mrtva žena i dijete", otkrio je zločin nad svojom obitelji. Kasnije je priznao i umorstvo roditelja i punca.

Policija smatra da je ubojica vrlo sklon samoubojstvu i stoga je pod stalnim nadzorom.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene