Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička špijunaža

Tko je špijunirao najveće sile na pregovorima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska i Austrija započele su istragu mogućeg špijuniranja na pregovorima o iranskom nuklearnom programu kojima su bile domaćini, objavili su u četvrtak službeni izvori dvije zemlje.

Beč i Bern potvrdili su to dan nakon što je ruska informatička tvrtka Kaspersky objavila kako je otkrila da su hoteli u kojima su se održavali pregovori Irana i šest svjetskih sila bili špijunirani računalnim programima koji su toliko sofisticirani da se moralo raditi o operaciji iza koje stoji neka vlada.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Program je poboljšana verzija Duqua, računalnog virusa otkrivenog 2011. za kojeg američki dužnosnici i stručnjaci smatraju da je stvoren u Izraelu ili za potrebe te zemlje, prenio je list Wall Street Journal.

Švicarsko tužiteljstvo objavilo je kako je pokrenulo postupak protiv nepoznatih počinitelja za političku špijunažu.

Iran neće dopustiti inspekcije vojnih postrojenja ni ispitivanje znanstvenika

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako njegov obavještajni odjel također provodi istragu.

Zamjenik izraelskog ministra obrane Eli Ben-Dahan u srijedu je zanijekao da je njegova zemlja špijunirala pregovore. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene