Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISIS je rak

Bori se protiv ISIS-a i otkriva tajnu jednog od njihovih skrovišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno je ključno skrovište u kojem IS čuva svoj arsenal naprava za samoubilačke napade.

Ashley Dyball, čiji je pseudonim Mitchell Scott, već se gotovo  pola godine bori na strani Kurda u ratu protiv ISIS-a. Ashley je objasnio razlog zbog kojeg se odlučio na ovaj opasni podhvat: 'Nisam više mogao sjediti i gledati kako ISIS siluje i masakrira žene i djecu. ISIS je rak koji treba uništiti prije nego se proširi'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna koalicija Novi francuski udari na IS u Iraku, Pariz želi pojačati ofenzivu Slika nije dostupna Poginuo u napadu IS POTVRDIO Jihadi John je mrtav!

Dyball zajedno s Kurdskim borcima radi na vraćanju teritorija koje je zauzeo IS. Dyball je pod pseudonimom već objavljivao fotografije skrovišta u kojoj su članovi ISIS-a čuvali oružije i sve što im je potrebno za samoubilaćke napade na civile.

RUSI VELIČAJU PUTINA Rusija uništila 355 položaja ISIS-a u 48 sati zračnih udara

Koalicija sirijskih demokratskih snaga, potpomognuta Amerikom, borila se protivi IS-a dva tjedna. Bile su to krvave borbe u gradu al-Hawlu, ključnom uporištu radikalnih grupa. Grad je važan zbog svog položaja na sirijsko- iračkoj granici. Koalicija je oslobodila grad, a preživjele teroriste natjerala u bijeg.

Dan nakon oslobođenja al-Hawla, Dyball je objavio fotografije ISIS-ovih skrovišta koja su pronašli nedirnuta. Pronašli su i tunele za koje kažu kako su odlično sagrađeni i dobro opremljeni. Ipak, ono što je najviše zaokupilo pozornost javnosti, bila je fotografija vozila samoubojica kojima su uništavali željene ciljeve. Vozilo je opremljeno s 10 tona eksploziva smještenog u 20 velikih bačvi.

Vozilo je građeno poput svojevrsnog tenka koji štiti vozača od neprijateljskih napada prije nego stigne do određenog cilja.

TEŠKE OPTUŽBE NA RELACIJI SIRIJA-TURSKA Verbalni rat predsjednika

Iako je Dyball bio upozoren kako će poginuti boreći se protiv ISIS-a ili će pak završiti u zatvoru kada se vrati kući, podrška stranim borcima ipak raste, a njegova Facebook stranica, na kojoj objavljuje fotografije raznih akcija, zatrpana je pozitivnim komentarima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene